„Mătușică Elena, se poate să nu mor?”… Auzind astfel de întrebări, poți să înnebunești

Valorile. Fiecare om le are atât de diferite. Pe lângă subiectivism și dorințele actuale, ești urmărit de stereotipul, care îți impune să-ți determini poziția în societate, ierarhia, apartenența la o anumită clasă. Dar oare aceste lucruri sunt chiar atât de importante.

De fiecare dată, când te gândești la cumpărarea unui nou iphone sau o călătorie la Paris, pentru că unul dintre prietenii tăi a făcut deja așa ceva, privește în jurul tău și pune-ți întrebarea: cât sunt de importante aceste lucruri pentru tine? Iar dacă nu știi unde să privești, noi îți vom arăta.

Mătușă Elena, se poate să nu mor? — a întrebat un băiețel întins pe pat, cu capul complet lipsit de păr și pielea de nuanță verzuie. Infirmiera vârstnică, cu vârsta de peste 60 de ani, s-a înfiorat. Nu te poți obișnui cu astfel de întrebări.

Ce spui acolo, puișorule? Desigur, tu nu vei muri — iar ochii i se umplură de lacrimi.

Mătușică Elena, înțelegeți, sâmbătă este ziua de naștere a mamei mele. I-am făcut un cadou… singur l-am făcut… și cum o să i-l dăruiesc, dacă voi muri?

Acest salon este pentru cei care au făcut un pas spre locul, din care nu te mai poți întoarce. Copiii osândiți: cineva mai are doar câteva luni de trăit, iar altcineva — câteva zile. Acest băiețel nu mai poate fi salvat. Unica lui dorință este să reușească să-i facă mamei sale un cadou — un articol stângaci din carton. Cel mai prețios cadou… Cum ai putea să nu-ți ieși din minți într-o astfel de situație?

Deci ce fel de iphone ai? Al șaptelea sau încă al șaselea? Ce spuneai despre ten, buze, noua ta îmbrăcăminte, automobil, apartament? Câte like-uri ai în rețelele de socializare? Doar gândește-te: toate științele s-au aliniat ca să-ți îndeplinească dorințele.

Desigur, aceste lucruri pot fi profitabile, în timp ce domeniul oncologic nu aduce câștiguri colosale. În schimb, există aparate pentru masarea mușchilor fesieri, pastile, care îți permit să mănânci cât vrei și să nu te îngrași, chirurgi plasticieni, toalete de aur… Există orice, cu excepția medicamentului, care ar putea vindeca afecțiunile oncologice. Există tot ce ți-ai putea dori, în afară de tratamentul bolilor fatale.

Deci, ai privit în jurul tău? Ce dorințe mai ai? Un copil, care suferă de cancer, are o singură dorință: să învingă boala sau măcar să supraviețuiască până la ziua de naștere a mamei sale… 97% dintre oameni nu vor distribui acest articol, dar măcar 3% o vor face, în memoria celor care au murit și a celor care luptă cu cancerul.

error: Content is protected !!