Maserati Boomerang – o capodoperă magnifică a anilor 1970 (FOTO)

Este greu de crezut, dar mașina din fotografia de mai jos are 43 de ani. Acest Maserati Boomerang poate fi numit, pe bună dreptate, o capodoperă a designului industrial în anii 1970. Autorul acestui proiect este cunoscutul Giorgetto Giugiaro.

Proiectul acestei mașini a fost prezentat la salonul auto de la Torino în anul 1972, iar în anul 1793, la Geneva, publicul a văzut acest model deja în funcțiune.

Mașina a fost creată pe șasiul mașinii Maserati Bora. Are o transmisie cu 5 trepte și un motor de 8 cilindri în formă de V, cu un volum de 4,7 litri și o putere de 310 CP. Mașina poate atinge viteza de până la 300 km/h.

Înălțimea bumerangului este de numai 1070 mm, iar parbrizul are o pantă de 13 grade. Un lucru interesant la acest automobil magnific este acoperișul din sticlă și ușile transparente, iar jantele pot fi numite o adevărată operă de artă.

Designul interior este realizat într-un stil minimalist. Maserati Boomerang a fost făcut într-un singur exemplar.

În 1974, la expoziția din Barcelona, ​​acest concept a fost achiziționat de un cumpărător, care a dorit să rămână anonim. Ulterior, mașina a fost văzută în anul 1990 în Franța, la evenimentul Bagatelle Concours. Se știe că mașina a a fost vândută de mai multe ori din mână în mână și a apărut pe la diferite expoziții de rang înalt și colectând peste tot zeci de premii.

Sursa

error: Content is protected !!