Lucruri neștiute despre una dintre cele mai frumoase femei din lume – Sophia Loren!

Despre ea, Sophia spune așa: „Dumnezeu mi-a oferit două avantaje: mintea și sărăcia.” Ea nu menționează nici talentul, nici frumusețea, considerând că toate acestea se obțin cu timpul. Principalul lucru este să fii capabil să gândești și să tinzi mereu spre ce este mai bun.

Copilăria

Mica Sophia Scicolone s-a născut la Roma, dar în scurt timp, familia ei s-a stabilit într-un mic sat de pescari din apropierea orașului Napoli.

Tatăl ei, care nu era oficial căsătorit cu mama ei, a încercat să insiste ca femeia să facă avort, el nu avea nevoie de un copil. Relația lor a început cu o înșelăciune: el s-a prezentat drept un producător și i-a promis femeii că va ajunge în lumea cinematografiei. Dar, de fapt, s-a dovedit a fi doar un necinstit cu rădăcini aristocratice. Bunica Sophiei a făcut ca bărbatul să-și recunoască fiica, dar era imposibil să-l impună să crească copilul.

La școală, fata era tachinată de colegi și avea porecla Scobitoarea, din cauza siluetei ei și staturii înalte. Dar fata credea în sine, ca nimeni altul. La 14 ani a câștigat concursul de frumusețe din orașul ei, iar la 16 ani a cucerit Roma, primind titlul de „Miss Italia”.

Căsătoria secretă

Oare își iubea viitoarea vedetă soțul, pe producătorul Carlo Ponti, care era cu 22 de ani mai mare decât ea? Sau își dorea să iasă din sărăcie cu ajutorul lui?

Carlo era căsătorit, iar Vaticanul nu admitea divorțurile. Atunci, cei doi s-au căsătorit în secret în Mexic. Cuplul a reușit să își oficializeze căsătoria doar 10 ani mai târziu, când Sophia a cucerit Hollywood-ul. Totuși, a fost dragoste adevărată.

Infertilitatea și copiii

Loren s-a tratat mulți ani la rând de infertilitate și a trecut prin două pierderi de sarcină. Însă, după o terapie de lungă durată, Sophia a reușit să nască un fiu pe nume Carlo, pe care l-a numit în cinstea tatălui, iar după 5 ani s-a născut și al doilea fiu – Eldorado.

Date interesante

În 1979, Sophia Loren scrie și publică o carte autobiografică despre viața ei, iar soțul o ajută să își transpună povestea pe marele ecrane.

Iar 20 de ani mai târziu, în 1999, a fost publicată și cartea ei de bucate „Rețete și amintiri”.

Numele ei îl poartă chiar și o stradă din orașul Toronto, Canada.

Pedeapsa cu închisoarea

În 1982, viața Sophiei Loren s-a transformat într-un reality show: soțul ei a fost acuzat că expedia bani, tablouri și bijuterii în străinătate. El a primit o amendă de 20 de milioane de dolari. Actrița a fost acuzată că și-a ajutat soțul și că a ascuns o parte din impozitele pe venit. Sophia a fost condamnată la 30 de zile de închisoare și plasată într-o celulă care semăna cu o cameră de hotel – cu aer condiționat, cadă, aparat de cafea și televizor.

Din cauza zarvei, autoritățile au fost nevoite să o transfere într-o celulă obișnuită. Dar, datorită unui comportament exemplar, frumoasa deținută a petrecut doar 18 zile în închisoarea feminină.

Frumusețe dincolo de vârstă

Actrița a pozat pentru celebrul calendar Pirelli, care este renumit pentru că alege pentru afișe doar cele mai frumoase femei din lume. Dar cel mai interesant lucru este că actrița a făcut acest lucru la 72 de ani, înregistrând un fel de record al frumuseții.

Sophia Loren despre frumusețe: 

Dacă nu ai plâns niciodată, nu poți avea ochi frumoși. 

Nu frumusețea hotărăște pe cine iubim, ci iubirea hotărăște pe cine considerăm frumos. 

Frumusețea este ceea ce simți în interior și ea este cea care se reflectă în ochii tăi. Nu este ceva ce ține de fizic. 

Nu este de ajuns să fii frumoasă. Trebuie să strălucești, să te distrezi, să-ți folosești creierul… dacă ai unul. 

Sophia Loren despre experiență

În viață trebuie cu siguranță să încerci totul, și apoi să uiți de unele lucruri pentru totdeauna. 

După toți acești ani, eu încă mă auto-descopăr. Este mai bine să explorezi viața și să faci greșeli, decât să cauți siguranța în viață. Greșelile sunt o parte a ceea ce plătim pentru o viață deplină. 

Sophia Loren despre viață

Poți duce o viață fabuloasă chiar și atunci când pierzi din intimitatea ei. 

Dintotdeauna am privit lucrurile într-un mod pozitiv și acum fac același lucru. Am fost mereu capabilă să depășesc problemele din viața mea, să merg mai departe și să mă gândesc la viitor. 

Viața mea n-a fost un basm și mi-e greu chiar și acum s-o povestesc.