Lichidarea statului și noua umanitate. Cele 3 idei periculoase ale lui Ray Kurzweil despre viitorul care ne așteaptă

Recent, într-un webinar despre ideile distructive și periculoase de la Google, antreprenorul Peter Diamandis a împărtășit trei idei radicale despre viitor care s-au născut în conversațiile sale cu faimosul futurist Ray Kurzweil. Ray este co-fondator și rector al Universității de Singularitate. El este, de asemenea, un reprezentant autorizat al XPRIZE, director de inginerie la Google și unul dintre cei mai buni predictori ai viitorului care se schimbă rapid.

1.Noțiunea de stat-națiune va fi în curând irelevantă

Din punct de vedere istoric, oamenilor nu le place schimbarea. Oamenilor le place să se trezească dimineața și să știe că lumea este la fel ca în ziua precedentă. Acesta este unul dintre motivele existenței instituțiilor de stat: stabilizarea societății. Dar ce se va întâmpla în 20 sau 30 de ani? Ce rol vor juca aceste instituții într-o lume a schimbării continue și accelerate?

„Instituțiile continuă să existe, dar rolul lor în viața oamenilor se schimbă”, a explicat Ray. Statul național nu mai este la fel de dominant ca și înainte. Religia a fost folosită pentru a controla fiecare aspect al vieții tale.

„Suntem deja interconectați fantastic. Am devenit o societate mult mai globală.”, mai spune Ray. Granițele au devenit din ce în ce mai neclare, ca idei, oameni, capital și fluxul de tehnologie rapid între țări. În ultimele decenii, identitatea ta culturală a fost legată de locul nașterii tale. În deceniile următoare, identificarea ta va fi dependentă de mulți alți factori externi.

2.Vom spori rapid speranța de viață

Ray și Peter împărtășesc o pasiune pentru prelungirea vieții sănătoase a oamenilor. Oamenii de știință sporesc în mod constant durata vieții umane, ajutându-te să te vindeci de diferite boli. Acest proces se va accelera odată cu îmbunătățirea tehnologiei.

„Biotehnologia va prevala asupra medicamentelor. Următorul deceniu va fi marcat de o revoluție serioasă”, a adaugat Ray. El prezice că vor apărea nanoroboții „vor completa activitatea sistemului imunitar“ și vor fi capabili să caute și să distrugă celulele canceroase. Consecințele pentru societate vor fi profunde.

3.Tehnologia va ajuta omenirea să actualizeze libertatea

La nivel de bază, tehnologia este o modalitate de a schimba mediul și oamenii. Procesul va continua chiar dacă tehnologiile în sine vor evolua. Astăzi luăm medicamente pentru combaterea bolilor și pentru menținerea sănătății și, cel mai probabil, vom considera iresponsabil dacă cineva refuză să accepte un medicament pentru a se salva.

În viitor, totul va fi exact același lucru, cu excepția faptului că medicamentele pot avea nanoroboți care vor viza o anumită boală. Din moment ce acest nou medicament va fi atât de util pentru mulți, percepția publică se va schimba. În cele din urmă, aceasta va deveni normă, la fel de răspândită ca și penicilina și ibuprofenul de astăzi.

Vorbind despre sexualitate și frumusețe, Ray consideră, de asemenea, că tehnologia completează aceste concepte. „În realitatea virtuală, poți fi altcineva. Schimbarea de sex în realitate este un proces destul de semnificativ și complex. Un cuplu poate „schimba corpuri” și își poate deschide relația dintr-un alt punct de vedere.” În anul 2030, atunci când, nanoroboțeii vor exista, oamenii vor putea fi altcineva și în realitate.

Sursa