,,Legenda vie”: 11 lucruri grozave pe care nu le-ai știut despre Regină

Regina Elisabeta II – este o legendă britanică vie. Este adevărat, și toți știu asta. Dar nu toți știu, cât de grozavă este bătrânica asta. Regina a devenit oficial – monarhul cu cea mai îndelungată domnie în Marea Britanie. Vei afla în continuare câteva lucruri cu adevărat impresionante despre regina Marii Britanii.

 

11.Ea nu are nevoie de pașaport pentru a călători.

Așa este, pentru că toate pașapoartele în Marea Britanie sunt eliberate din numele reginei, deci însăși regina nu are nevoie de el. Însă, restul membrilor din familia regală, inclusiv Ducele de Edinburgh și Prințul de Wales au pașapoarte.

10.Ea are cunoștințe în tragere.

Această fotografie a fost făcută în timp ce regina a vizitat poligonul de tragere din Surrey. Atunci când i-a fost arătată această pușcă L85, ea nu a rezistat și a tras câteva focuri.

9.În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, regina a făcut serviciul militar.

Regina Elisabeta II este unicul șef de stat în viață, care a servit în armată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai mult de atât, ea a devenit unica femeie din familia regală, care a făcut serviciul militar. Ea a aderat la Corpul Teritorial de sprijin pentru femei, când avea 18 ani. Acolo ea a învățat să conducă camionul militar.

8.Ea a studiat mecanica.

Regina, dar mai exact prințesa la acel moment, nu doar conducea camioane militare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea a învățat să le repare. Atunci când regele și regina Margareth au vizitat centrul de pregătire și antrenament, ei au găsit-o pe prințesă îmbrăcată în salopetă de lucru sub un camion al Crucii Roșii. Prințesa Elisabeta se mândrea foarte mult, că a reușit să însușească meseria de mecanic.

7.Ea își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an.

Regina nu sărbătorește o singură zi de naștere pe an, precum o fac muritorii de rând (cu siguranță și cadourile sunt mai bune, decât cele pe care noi le primim). Ea s-a născut în data de 21 aprilie, dar ziua sa ,,oficială” de naștere se celebrează la începutul lunii iunie, în ziua de sâmbătă.

 

6.Ea expedia e-mailuri, pe când internetul încă nu era cunoscut.

Te consideri mare expert în tehnologii? Nu ești nici pe aproape de  nivelul acestei bunicuțe. Chiar dacă ea s-a înregistrat pe Twitter abia anul trecut, primul său e-mail ea l-a expediat încă din armată în anul 1976 (devenind primul monarh, care a făcut acest lucru).

5.Ea deține o mulțime de lebede frumoase în întreaga lume.

Mulți consideră, că regina are în posesie toate lebedele din Marea Britanie, însă asta nu este așa. Conform site-ului oficial al Monarhiei britanice, ,,Coroana își rezervă dreptul de a deține toate lebedele neînregistrate din apele deschise, însă drepturile Reginei au valoare doar în regiuni concrete ale râului Tamisa și în afluenții acestuia.” Astfel, ea deține cele mai multe lebede, decât orice om în lume, și în fiecare an organizează ceremonia inventarizării lebedelor, când ea își permite să iasă în largul râului Tamisa și personal să își numere toate păsările frumoase.

4.Îi plac fotografiile care fac senzație. 

În timpul Jocurilor ale Commonwealth-ului din 2014, hocheista australiană Jade Taylor a postat în Twitter-ul său unul din cele mai epice selfie-uri din toate timpurile. În acea fotografie regina Elizabeta apare cu un zâmbet larg în spatele fetelor, făcând din poza lor o adevărată ,,fotobombă”.

3.Ea apare într-unul din renumitele filme cu James Bond.

Ea poate repara motoare, poate trage cu arma, ea știe cum să se adreseze cu invadatorii. În plus, ea îl are în amici pe James Bond. Hmm, se pare că regina e un agent secret.

2.Vedetele stau în rând pentru o întâlnire cu ea.

Modele, actori, staruri de la Hollywood și chiar membrii trupei One Direction, toți au fost în vizită la regina britanică.

1.Ea este fană a lui Ali G.

Da, da! Regina a rămas impresionată de acest personaj, acest fapt a fost confrimat de nepoții ei William și Harry. Într-un interviu de Crăciun, ei au dezvăluit lumii întregi istoria cum regina i-a prins uitându-se la clipurile lui Ali G la televizor. Atunci ei au învățat-o să pocnească din degete și să spună ,,Respect!”. Într-o seară, după cină ea s-a ridicat de la masă și a spus: ,,Dragul meu, cina a fost nemaipomenită, respect!” și a pocnit din degete. Toți au bufnit în râs. Se pare, că regina chiar e o bunicuță grozavă!

sursa