La sigur nu știai beneficiile ghimbirului: 3 rețete tradiționale împotriva virușilor

h1

Citrice de ghimbir

Pentru a prepara o citrice de ghimbir împotriva tusei, veți avea nevoie de următoarele componente: ceai verde, ghimbir proaspăt, lemne de scorțisoară, miere, frunze de mentă, piper negru, suc de grapefruit și lămâie. La un litru de apă fierbinte  adăugăm rădăcine de ghimbir (5-10 cm din coadă de ghimbir) care sunt date prin rozătoare, acest amestec îl lăsăm să fiarbă 10 minute. Se adaugă „un vârf al cuțitului de piper negru, scorțisoară și mentă. Pestr 2-3 minute se scot toate ingredientele adăugate anterior, aceasta, cu scopul de a se obține un ceai cu o culoare transparentă. În schimb, se adaugă 2-3 felii de lămâi și portocale. În final, nu uitați să adăugați și niște miere.

Ceaiul contra tusei

Un remediu excelent de a scăpa de dureri în gât și tuse. Alegem ceai verde sau negru, după preferințele gustului fiecăruia. Ghimbirul se pregătește la fel ca în rețeta de mai sus, mai avem nevoie de câteva păstăi de cardamom, 1-2 cuișoare.

Preparăm ceaiul în condiții obișnuite într-un vas în care mai apoi adăugăm cardamom, ghimbirul și coișoarele. Întreg amestecul se fierbe timp de 20 minute. Serviți cu plăcere! Pentru un gust mai rafinat se recomandăd e ase adăuga suc de portocale.

Attractive woman relaxing at the cafe and drinking an hot coffee

Attractive woman relaxing at the cafe and drinking an hot coffee

Ceai din vin

Infuzăm ceai verde și adăugam ghimbirul stors ( la fel ca în primele 2 rețete și se pune la foc minc, prune și un pahar de vin roșu sec. Întregul amestec este necesar să fie în proces de fierbere aproximativ 15 minute. Ceaiul e gata, nu ezitați să experimentați!

 

 

 

error: Content is protected !!