La sigur nu știai asta! De ce gălețile pompierilor au o formă conică?

Conul pătrunde mai repede apa, căzând într-un puț sau într-un iaz, iar unghiul ascuțit al găleții poate străpunge cu ușurință gheața sau nisipul înghețat. De asemenea, atunci când găleata este transportată rapid sau transmisă de-a lungul unui lanț de oameni se varsă mai puțină apă. Apropo, forma conică a unei asemena găleți este caracteristică Rusiei.

Forma acestor găleți reduce considerabil consumul materialelor și costurile de producție a lor. Totodată, forma conică a găleților de acest gen accelerează procesul de scoatere a apei de mai multe ori.

Această găleată poate fi ținută ușor cu ambele mâini: una din partea ascuțită a conului, cealaltă de mâner. Probabilitatea ca partea inferioară a conului să scape din mâini este mult mai mică decât dacă vei ține o gălată obișnuită. Mai ales este convenabil pentru pompieri, deoarece ei lucrează cu mănuși groase.

Capacitatea maximă a recipientului, este de aproximativ 8 litri de apă. Forma conică a găleții le permite pompierilor să nu se lovească cu picioarele de fundul ei, ceea ce nu putem spune și în cazul unei găleți cu fundul plat.

Pompierii susțin, de asemenea, că din aceste găleți este mai ușor de aruncat apa sau nisipul, deoarece acestea ajung direct la țintă. Iar un alt avantaj, este acela că, această găleată poate fi înfiptă în pământ, în nisip pentru a fi la îndemâna pompierului.

O altă verisiune, ar fi faptul că o găleată cu formă conică nu va fi furată din scutul de incendiu, deoarece nu este potrivită pentru uz casnic.

Versiuni privind motivele pentru care aceste găleți sunt făcute sub forma unui con sunt foarte multe. În orice caz, această formă este foarte convenabilă atunci la stingerea incendiilor cu apă și nisip.

Sursa

error: Content is protected !!