La doar 9 ani și-a îndeplinit visul: Un băiețel filipinez a deschis un adăpost pentru animalele străzii!

Filipinezul Ken Amante iubea animalele încă din fragedă copilărie. Băiatul era compătimitor cu pisicile și câinii fără adăpost și încerca să îi ajute cum putea.

El își cheltuia toți banii de buzunar pe mâncarea pentru animale, dar nu le spunea nimic părinților. Puștiul avea doar 8 ani când tatăl a observat că băiețelul său petrece foarte multe ore departe de casă. Deși avea încredere în Ken, tatăl a decis să afle „secretul” fiului și locul unde acesta își petrece timpul.

În acea zi, Ken a intrat în magazin, și-a umplut rucsacul cu mâncare, apoi a pornit să hrănească câinii care trăiau în stradă. Câinii arătau foarte neajutorați, slabi, plini de răni și murdărie. Mândru și emoționat de cele văzute, bărbatul și-a fotografiat copilul. Ulterior, imaginile au ajuns în mediul online, iar internauții au rămas impresionați și au aplaudat gestul acestui copil.

Din dorința de a susține inițiativa băiatului, oamenii au decis să trimită donații pentru a susține cauza lui Ken. Iar atunci când a adunat suma necesară și a împlinit 9 ani, puștiul a decis să-și îndeplinească visul din copilărie – să deschidă un adăpost pentru animalele străzii.

Deschiderea „Clubului animalelor fericite” a avut loc acum 5 ani și acesta a devenit primul de acest gen în regiunea filipineză Davao.

Clubul a fost deschis exclusiv din donațiile utilizatorilor rețelelor de socializare și până în prezent Ken îl menține cu ajutorul financiar al iubitorilor de animale.

De asemenea, de mare ajutor îi sunt și părinții care îl susțin în toate începuturile sale. Ei au închiriat un teren mare de pământ cu o suprafață de 1000 de metri pătrați, unde a fost amplasat adăpostul pentru animale.

Mâncarea pentru animale este aleasă doar de cea mai înaltă calitate, iar câinii și pisicile o înfulecă cu mare plăcere. Pe lângă acestea, Ken mai ia în îngrijirea sa și alte animale care au nevoie de ajutor.

De când activează, adăpostul lui Ken a salvat peste o sută de animale flămânde și bolnave de la viața în stradă. Clubul continuă să funcționeze până în prezent, iar Ken visează să deschidă în viitor mai multe astfel de adăposturi în alte regiuni ale țării sale.