La 70 de ani arată ca la 35! O pensionară îți spune care este secretul tinereții sale. E surprinzător de simplu!

Cred că oricine și-ar dori la 70 de ani să arate ca și ea, mai ales că secretul tinereții și sănătății sale este foarte simplu.

Eroina istoriei noastre dă impresia unei doamne de cel mult 40 de ani, de asta te vei convinge și tu.

Ea s-a născut în anul 1946, în primul an după finalizarea Celui de-al Doilea Război Mondial și după cum spune însăși Nineli, în perioada iubirii și a recuperării, în orașul distrus Konigsberg, care mai târziu a devenit Kaliningrad.

În aminirile ei s-au mai păstrat momentele când ea aduna cioburile de veselă germană pentru a se juca cu ele.

După cum spune eroina noastră, să începi un stil de viață sănătos nu este târziu niciodată. Ea după 50 de ani a început să se documenteze despre modul de restabilire a capacității fizice și despre dezvoltarea rezistenței organismului.

Și cum nu este nimic suprinzător în asta, ea a înțeles că majoritatea medicilor și specialiștilor recomandă stilul activ de viață și, respectiv, ocupația cu sportul, pe cât este posibil. Însă în sălile de fitness ea vedea doar oameni de cel mult 40 de ani.

În general, viața Ninelei, după cum recunoaște și ea, a fost foarte bogată și diversă. Ea a practicat baletul, a fost director de radio în Germania, a fost director de televiziune în Kaliningrad, a predat coreografia într-un gimnaziu din Grodno (Belarus).

Până în prezent ea învață copiii balet în una dintre studiourile de dansuri din Grodno. Ea este destul de exigentă cu ei, așa cum și cu sine.

„ Eu sunt sigură, că mai ales la o vârstă înaintată, când bolile se acutizează, trebuie să te ocupi insistent de tine. Aici nu este niciun secret. Trebuie să faci gimnastică. Peste o zi eu practic yoga și am ocupații cu copiii. În fiecare zi fac plimbări la aer curat, indiferent de timpul de afară. Iar dimineața neapărat stau sub un duș contrastant.”

De asemenea, Nineli a mai povestit că îi place foarte mult să călătorească în diferite capitale ale lumii, iar o dată în an în mod obligatoriu merge cu soțul într-un sejur la Marea Baltică.

Și nu în ultimul rând, ea are grijă la ceea ce mănâncă și cât mănâncă. Femeia de 70 de ani spune că nu i-a înțeles niciodată pe oamenii grași care spun că nu le ajung bani să călătorească. Chiar din experiența sa, ea a înțeles că poți să mănânci mai puțin și să economisești pentru a te hrăni din impresii și senzații noi, pe care le capeți călătorind sau practicând orice activitate care îți aduce plăcere.

Tu cum crezi, poți să adopți un asemenea program?

Sursa

error: Content is protected !!