Iubește-te așa și vei fi împlinit! Iată care este secretul dragostei față de sine

Iubirea nu iubește graba. Ascultă-te pe tine foarte atent, așa de parcă ar urma să auzi ultimul cuvânt din viața ta. Încet, încet de parcă ai încălzi niște lapte pentru un bebeluș. Așa de parcă ai dansa pentru prima oară cu persoana de care ești îndrăgostită.

Iubește-te încet. Cu blândețe. Așa ca pe o zi în care soarele te-a surprins după multe ore de ploaie. Așa de parcă ai în față o veșnicie și de parcă de Sus ți s-a da dat cea mai importantă sarcină – să-ți piepteni părul cu dragoste, până ce firele nu se vor transforma în fâșii de aur sau în râuri curgătoare.

Iubește-te încet, dansând acest dans cu tot corpul și sufletul tău. Așa de parcă timpul s-ar opri și de parcă ți-ar rămâne numai să cânți, să numeri lăcustele din iarbă și să aștepți momentul când vei fi chemat la masa frumos aranjată cu pâine caldă și cu multe căpșuni.

Nu te grăbi să te înfrumusețezi, să te decorezi sau să te încadrezi în anumite șabloane.

Privește-te dimineața în cea mai sinceră oglindă și examinează-te atent ca pe un tablou al Marelui Maestru, având în suflet cea mai mare admirație pentru talentul său, dar fără să te grăbești să-i dai o apreciere.

Încet, domol, în liniște, așa cum sună o samba lenoasă în umbra caselor albe sau galbene. Așa cum este liniștea după o zi lungă. Cu blândețe. Fără să te rușinezi de această blândețe. Rămânând în același loc atât cât este nevoie.

Elena Kiseleva

Sursa

error: Content is protected !!