Îți vei salva viața ta și a copilului: 3 reguli în caz de incediu, pe care trebuie să le știe familia ta

Iată 3 reguli cum să vă salvați în caz de incediu. Salvatorii vă recomandă să-i învățați asta pe copii și vă explică cum trebuie s-o faceți.

1. O eșarfă sau orice țesătură urinată

Poate că o să vă uimească, iar copiii o să râdă – dar e adevărat. Noi nu avem apă cu noi întotdeauna, iar copiii practic niciodată.

Cea mai răspândită cauză a decesului în timpul unui incendiu este fumul. De aceea, luăm orice țesătură: un tricou, o eșarfă, o cămașă etc. Ne urinăm peste ea și respirăm prin ea.

Urina va filtra mai bine decât apa fumul și substanțele toxice. Deși copiii ar putea să râdă în acel moment, vor fi cu toții de acord că în situațiile de acest fel nu este nimic rușinos.

Facebook:@stopugroza

2. „Găsește ieșirea” – un nou joc de familie

Da, o să participați și voi. Rareori cineva se gândește cum poate părăsi clădirea în caz de incendiu. Mai exact aproape nimeni.

Această activitate poate deveni o distracție interesantă. Regula este foarte simplă, timp de 2-3 săptămâni, atunci când mergeți undeva, căutați împreună ieșirile, pe unde ați putea părăsi încăperea în caz de incendiu. Cereți ajutorul și de la angajați.

3. Cum să ieșiți din îmbulzeală

Respectați următoarele reguli:

-Trebuie să mergeți numai în direcția de mișcare, fără să vă opriți, chiar dacă cei dragi au rămas în urmă. Nu uitați: o să vă întâlniți după ce ieșiți.

-Ocoliți atent toate barierele: colțurile, stâlpii ș.a. Pentru asta trebuie să priviți înainte. Încrucișați mâinile pe piept și ridicați coatele un pic înainte, apucându-vă cu mâinile de umeri. În acest fel veți putea respira, chiar dacă veți fi împinși din toate părțile.

-Dacă ați căzut: aveți fix 3 secunde ca să vă ridicați. Orice ar fi. Vă ajutăți de orice puteți, apucați strâns de picioare, haine și vă cățărăți peste oameni, la propriu. Chiar dacă ceilalți vor fi indignați, numai așa vă veți putea ridica.

Sperăm din tot sufletul să nu aveți niciodată nevoie de această informație!

Sursa