Îți vei găsi calea! Aceste 4 exerciții te vor ajuta să înțelegi ce vrei de la viață

Potrivit unor psihologi, noi nu avem nevoie de ceea la ce visăm și spre ce tindem. Se spune că noi doar copiem niște șabloane create în societate, tindem să semănăm cu persoane autoritare și repetăm modele de comportament caracteristice familiilor în care am crescut. Și e vorba de toate: stilul de viață, haine, conduită, hobby-uri, mâncare. În rezultat – noi trăim o viață care nu ne aparține. E o constatare curajoasă, nu-i așa?

Pentru a afla dacă aceaastă teorie este adevărată și în cazul tău îți propunem 4 exerciții care te vor ajuta să înțelegi ce-ți dorești cu adevărat de la viață.

Exercițiul nr.1: „Eu sunt un ceainic”

Oriunde te-ai afla, privește în jur. Alege orice obiect care ți-a atras atenția și imaginează-ți că tu ești acesta. După care, trebuie să ții un discurs în numele acestui obiect ( se poate și în scris).

De exemplu: „ Eu sunt un ceainic, sunt un lucru foarte necesar în casă, cu ajutorul meu oamenii fierb apa și își fac ceai. Eu slujesc această familie deja de 4 ani. Îmi place asta. Doar că de ceva vreme sunt crăpat și nimeni nu vrea să mă repare.” Și așa mai departe.

Poți spune orice îți vine în cap: să te plângi, să cerți pe cineva, să visezi, să-ți expui temerile ș.a. Iar la sfârșitul monologului se va întâmpla o minune: vei conștientiza ceva important despre tine.

Exercițiul nr.2: Freewriting

Pentru a îndeplini acest exercițu vei avea nevoie de un pix, o foaie și un ceas. Timp de 20 de minute scrie răspunsul la întrebarea: „Ce vreau eu într-adevăr?” Trebuie să faci asta cât mai repede și fără să te oprești. La fel nu trebuie să analizezi ceea ce scrii. Este important să scrii tot ce-ți vine în cap în acest timp.

Următoarele 3 zile va trebui să repeți acest exercițiu, iar într-un final, pe foaie vor apărea dorințele tale adevărate.

Exercițiul nr.3: Interpretarea viselor

Este un exercițiu foarte comod. Îl vei îndeplini dimineața, când te trezești. Va trebui să-ți analizezi visele.Totul vine de la faptul că acestea se formează la nivel de subconștient, care se caracterizează prin sinceritate. De aceea, anume în vise se ascunde tot adevărul despre noi. Deși noi vedem vise în fiecare noapte, rareori le reținem, respectiv primul lucru pe care îl vei face dimineața este să-ți aminteși în detalii ce ai visat și să vezi ce mesaj îți transmite subconștientul.

Exercițiul nr.4: Ajutorul prietenului

Invită-ți prietenul la un ceai și roagă-l să-ți adreseze pe rând aceste întrebări: „Ce vrei de la viață? De ce ai nevoie de asta? Ce vei primi din asta?” Lasă-te „torturat” până vei da sincer și complet răspunsurile la toate întrebările.

Sursa