Îți va schimba viața: 10 argumente convingătoare pentru a face duș rece în fiecare zi

Pentru majoritatea dintre noi dușul rece de dimineață pare a fi ceva cu adevărat îngrozitor. Dar cred că a venit timpul să-l încerci pentru că beneficiile sale sunt cel puțin 10 la număr.

1. Întărirea sistemului imunitar

Oamenii care practică dușul rece zilnic au mai multe leucocite în sânge, ele fiind cele care răspund de lupta contra infecțiilor și a altor boli. Prin urmare, dușul rece este cel care activează sistemul imunitar și îmbunătățește metabolismul.

2. Îmbunătățirea circulației sangvine

Apa rece grăbește fluxul sangvin, de aceea dușul rece este o metodă perfectă de a începe ziua.

3. Creșterea fertilității

Dușul rece este capabil să grăbească conceperea unui copil în cazul ambilor parteneri, dar în special el este folositor pentru organele reproductive masculine. Testiculele au nevoie de condiții mai reci, decât de o baie fierbinte, ca să producă mai mulți spermatozoizi sănătoși.

4. Creșterea testosteronului

Încă un plus pentru bărbați, întrucât acest hormon sporește tot: de la volumul mușchilor până la încrederea în sine.

5. Scăderea în greutate

Dușul rece pune în funcțiune țesutul adipos maro, care are scopul de a izola corpul și de a păstra căldura. Atunci când organismul se răcește, grăsimea maro se arde de 15 ori mai repede.

6. Îmbunătățirea aspectului părului și pielii

Apa rece elimină praful și murdăria, păstrând totodată grăsimile naturale în păr și piele, ceea ce cu apa fierbinte se spală.

7. Revigorarea

Trezitul de dimineață este o misiune grea, mai ales pentru cei care iubesc să doarmă până târziu. Dușul rece grăbește bătăile inimii, determină organismul să folosească mai mult oxigen și astfel îmbunătățește activitatea creierului.

8. Relaxarea

Numai stropitul cu apă rece te poate ajuta să reduci nivelul de stres. Aceasta ridică concentrația de glutation în sânge și reduce cantitatea de acid uric – ceea ce te va relaxa.

9. Autocontrol

Dușul rece te relaxează și îți mărește puterea de concentrare. Acest lucru te ajută să-ți ții emoțiile în frâu și să nu-ți ieși din fire.

10. Îmbunătățirea respirației

Este o chestiune pe care majoritatea dintre noi nu prea o iau în seamă – calitatea respirației. Dușul rece te va face să respiri adânc: mai mult oxigen – mai multă energie. Asta va fi suficient pentru o zi de muncă, chiar și fără cafeaua de dimineață.

Sursa