Islanda – raiul pe pământ! Ce nu știai despre țara unde închisorile sunt transformate în hoteluri

Islanda este cea mai tradiționalistă și progresivă țară din Europa. Ea știe bine care își sunt valorile și nu încearcă să-și distrugă trecutul sau să nege prezentul.

Această țară este cu adevărat uimitoare, unele curiozități despre ea o să te lase cu gura căscată.

Capelă pentru troli și specialiști de elfi

Încă din timpurile în care țara a decis să treacă la creștinism, condiția a fost că elfii să nu sufere din această cauză. Și astăzi aici mulți cred în existența acestor omuleți magici și există și specialiști care încearcă să-i convingă să nu distrugă tehnica de construcție, dacă șantierul îi deranjează.

Indicator care atenționează că aici există elfi

Trolii la fel sunt băgați în seamă în această țară. Ei se aseamănă cu niște pitici și vin de Crăciun în locul lui Moș Crăciun. În ogrăzile oamenilor pot fi văzute căsuțe mici și capele, speciale pentru acești omuleți. În acest fel, se încearcă trecerea trolilor la creștinism, mai ales că țara este creștină de mult.

Apropo, islandezii știu să citească texte vechi norvegiene, din vremurile precreștine. Iar limba lor maternă practic nu s-a schimbat încă din acele timpuri.

Islanda este țara în care pentru prima dată în lume a fost aleasă o femeie președinte – Vigdis Finnbogadottir. Iar pe fotoliul de prim-ministru au urcat în nenumărate rânduri femei.

În această țară nimeni nu este uimit de un bărbat în fustă, dar în schimb legislația interzice cluburile de striptease: statisticile arată că aceste localuri sunt legate de traficul de ființe umane, în special de femei din Europa de Est, ceea ce înseamnă că astfel sunt protejate și fetele din țara noastră.

În Islanda este toleranță zero violenței. Spre deosebire de multe alte țări, aici ziarele nu au rubrici destinate noutăților criminale. Cea mai mare crimă de aici este furtul de automobile, care ulterior sunt lăsate pe undeva, iar poliția le întoarce proprietarilor. Se mai întâmplă să aibă loc și scandaluri de corupție.

Datorită faptului că nivelul criminalității este scăzut, poliția se dedică mai mult cetățenilor: îi ajută să găsească o anumită adresă sau le acordă primul ajutor medical.

De asemenea, conturile de instagram ale polițiștilor islandezi sunt foarte drăguțe ( fotografia de mai sus este un exemplu), iar camerele libere din închisori sunt oferite turiștilor pentru cazare ( cu amenajare decentă).

Atunci când în Islanda se pierde o persoană, toată țara contribuie la cautarea ei.

Nivelul scăzut al criminalității se datorează și politicii imigraționale stricte. Cetățenia islandeză este foarte greu de obținut, pentru asta trebuie cel puțin să împărtășești aceleași valori ca și ei: viața, demnitatea, inviolabilitatea fizică și sexuală. Islandezii știu că europenii sunt mult mai predispuși la violență, de aceea nu sunt foarte ospitalieri cu ei.

În această țară fiecare mamă este sigură că nu va muri de foame, copilul va putea merge la grădiniță și va avea o educație minunată. Aici fiecare om citește în medie câte 4 cărți pe an, sunt spitale și medici foarte buni.

Islanda pare a fi un rai, cu excepția climei greu de tolerat. Toată iarna este noapte polară, iar vara este ziuă polară. Aici temperatura nu crește mai mult de 15 grade.

Sursa