Invenția ce îți va regenera dantura pierdută!!!

Problemele dentare apar de la cele mai timpurii vremuri, uneori chiar din copilărie. Odată cu trecerea timpului dantura nu mai rămâne la fel de rezistentă. De vină stă lipsa de igienă, moștenirea genetică sau alimentația nesănătoasă.

Jurnalul de Cercetare în Medicina Dentară a reușit să publice un studiu care încearcă să demonstreze că nu numai implanturile clasice pot fi soluția pentru repararea danturii pierdute, ci noile tehnice puse în aplicare din ce în ce mai des de către stomatologi. Ca atare, studiul încearcă să aducă în prim planul atenției noua tehnică de regenerare tisulară care reușește să salveze dantura pierdută.

 

Dr. Jeremy Mao, profesor în cadrul Universității Columbia a reușit să demonstreze eficacitatea unui dispozitiv tridimensional – estacada care se introduce în canalul dentar, având capacitatea de a regenera dintele pierdut, în numai nouă săptămâni de la debutul acestui procedeu.

Mai exact, dr. Jeremy Mao a reușit să creeze în cadrul Laboratorului de Inginerie Tisulară și Medicină Regenerativă un dispozitiv – estacada, ce este realizat din materiale sigure și naturale care reușesc să atragă în mod controlat celulele stem din organism, așa încât să poată regenera dintele pierdut, într-un termen destul de scurt. Prin intermediul său și cu ajutorul celulelor stem, dintele pierdut începe să se refacă în alveola sa, construcția fiind una cât se poate de eficientă.

Această tehnică descoperită la Universitatea Columbia se deosebește de orice altă procedură prin aceea că are capacitatea, folosindu-se de resursele organismului să refacă dintele pierdut în numai nouă săptămâni, conform unei structuri naturale inițiale, fără să fie nevoie de regenerarea dentară deja cunoscută și practicată de stomatologi. Ca atare, diferența este una extrem de eficientă dacă gândim la timpul scurt de recuperare dentară și la procedura cât se poate de naturală de care beneficiază implantul.

Procedura dr. Jeremy Mao este mult mai ușor de utilizat, comparativ cu implanturile clasice, iar implantul utilizează folosirea celulelor stem de care beneficiază organismul, într-un mod cât se poate de natural. Nu este o procedură deloc dureroasă.

Fiind vorba despre un procedeu relativ nou, autorul acestui studiu a solicitat elaborarea unui brevet de invenție, de care să se poată folosi în aplicarea acestei proceduri.