Învață și tu să fii fericit! E mai simplu decât îți închipui

Ce este fericirea? E ceva pentru care fiecare dintre noi poate da o definiție diferită, e ceva dorit de fiecare, dar interpretat în atât de multe moduri. Dar ce-ar fi dacă ne-am gândi că fericirea, de fapt, e mult mai simplă decât pare și în esență poate fi fericit orice om, chiar dacă el este de o altă părere…

Unii chiar știu să fie fericiți! Fericiți de la orice lucru mărunt. Atunci când privesc cerul înstelat sau când ascultă cântecul greierilor în parc. Pentru ei, aceste momente sunt marcate de o fericire deplină, absolută, care nu este afectată de nimic.

Însă cât de mult nu ne-am strădui să-i învățăm pe oameni să înțeleagă că anume așa trebuie să trăiască, bucurându-se de orice moment, de fiecare mărunțiș, nu prea ne reușește.

Te trezești dimineața, mănânci ceva gustos la dejun, te uiți pe geam și vezi că lumea e minunată, indiferent de ce anotimp este afară.

Iarna e frumoasă datorită zăpezii albe și pomilor de Crăciun frumos împodobiți.

Primăvara e minunată datorită copacilor înfloriți și păsărilor reîntoarse de curând din țările calde.

Vara e armonioasă datorită soarelui darnic, covorului verde, florilor colorate și fructelor dulci.

Toamna este deosebită datorită frunzelor multicolore, care cad la pământ și sunetului melancolic redat de ploaie.

Oare nu este minunat să admiri toate aceste lucruri, să trăiești și să fii fericit? Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să simtă fericirea, iubindu-i pe cei dragi, sperând la ce e mai bine și așteptând ceva mai mult, dar cel mai important – prețuind prezentul.

Anna

Sursa