Învaţă şi memorează uşor informaţia urmând aceste 8 sfaturi preţioase!

Oamenii de ştiinţă explică cum și în ce măsură pot fi dezvoltate capacitățile intelectuale ale omului făcând zilnic 8 lucruri care nu necesită mare efort. Experții afirmă că respectând sfaturile lor, rezultatele se vor face simțite pe neprins de veste.

Intelectul uman, ca și trupul, are nevoie de o alimentație corectă, dar și de antrenamente zilnice. Cercetătorii au demonstrat că apa, zahărul și jocurile pe computer influențează capacitățile mintale. Iată cele 10 sfaturi preţioase care te vor ajuta să-ţi dezvolţi capacităţile intelectuale:

1. Bea două pahare de apă când te trezești dimineața. Organismul are nevoie de apă pentru a elimina toxinele și a menține echilibrul între lichide. În timpul somnului, organismul nu consumă apă timp de 6-9 ore, iar cele două pahare compensează acest deficit. Savanții au demonstrat că elevii care beau multă apă, se descurcă mai bine în rezolvarea unor probleme care necesită efort intelectual.

2. În timpul micului dejun poţi face cunoştinţă cu sinteza celor mai interesante cărţi proaspăt apărute. E o metodă care te va trezi la viaţă mult mai bine decât citirea sau vizionarea ştirilor.

3. La serviciu bea ceai verde. El conține un aminoacid care dezvoltă vigilența și spiritul de observație. Aceiași aminoacizi elimină stresul fără să provoace somnolenţă.

4. Găseşte zilnic timp pentru o siesta. Un somn scurt e recomandat între orele amiezii și ora 16.00. El împrospătează gândirea și stimulează ușurința de a învăța.

5. Consumă cât mai puțin zahăr, iar cel mai bine e să te dezici de el în genere. Capacitatea mintală a creierului e afectată direct de schimbările bruşte ale nivelului de zahăr în sânge.

6. Intră pe reţelele de socializare nu mai mult de două ori pe zi. Creierul se adaptează la informaţia pe care i-o oferi. Savanţii spun că sunt recomandate în schimb jocurile video pe calculator care stimulează plasticitatea structurilor creierului.

7. Conversează cu oameni erudiţi. Cei din jur te fac să fii ca ei, iar un cunoscător alături îţi va fi de folos.

8. Plimbă-te în aer liber. Organismul își va îmbunătăți circulația sangvină, iar creierul va fi alimentat mai bine cu oxigen. Promenadele, la fel, elimină stresul.

sursa

 

error: Content is protected !!