Învață să obții succes cu ajutorul celor mai bune 17 citate din „Tată bogat, tată sărac”

Cartea Lui Robert T. Kiyosaki „Tată bogat, tată sărac” este un bestseller pentru cei care vor să fie oameni de succes. Aici vei găsi adevăruri simple despre cum să determini banii să lucreze pentru tine și pentru visurile tale. Iată câteva din care poți învăța chiar acum!

1. Cele mai importante bariere din calea geniului uman sunt frica și neîncrederea. Este trist să vezi elevi care știu răspunsul, dar se tem să-l spună. Deseori, în lumea reală au succes nu cei deștepți, dar cei curajoși.

2. Dacă ești de părerea că problema constă în mine, o să fii nevoit să încerci să mă schimbi. Dacă vei înțelege că problema e în tine, vei putea singur să te schimbi, să înveți ceva și să devii mai înțelept. Majoritatea oamenilor așteaptă că se vor schimba ceilalți și nu ei înșiși.

3. Capacitatea de a asculta este mult mai importantă decât cea de a vorbi. Dacă nu ar fi fost așa, Dumnezeu nu ne-ar fi dat două urechi și o singură gură.

4. Fraza „Nu-mi pot permite asta” aduce după sine tristețe, neajutorare, fapt prin care se ajunge la depresie și apatie. Fraza „În ce mod îmi pot permite asta?” dechide calea spre oportunități, emoții și vise; Acestea sunt cuvintele care întăresc mintea și spiritul.

5. Oamenii critică în loc să analizeze.

6. Viitorul este creat de ceea ce faci azi și nu de ceea ce vei face mâine.

7. Banii sunt una dintre întruchipările puterii. O putere mai mare o au însă studiile financiare. Banii vin și pleacă, dar dacă știi cum funcționează, vei putea să-i controlezi și să devii bogat.

8. Cea mai răspândită formă a lenii este cea ascunsă după masca preocupării intensive.

9. O mare parte din timp viața nu vorbește cu tine. Școala vieții este ceva de genul loviturilor ușoare, pe care le simți din toate părțile. Fiecare lovitură este un cuvânt al vieții: „Trezește-te. Vreau ceva să te învăț”.

10. Atunci când oamenii nu zâmbesc, le zâmbesc eu în față și îi salut. În aceste momente în jurul meu ca prin minune apar tot mai mulți oameni zâmbitori. Lumea ne reflecă ca o oglindă.

11. Cel mai puternic activ pe care-l avem este mintea noastră. O minte bine dezvoltată poate să creeze o mare bogăție.

12. Dumnezeu nu are nevoie să primească, dar oamenii au nevoie să ofere.

13. Învingătorii nu se tem să piardă. Eșecul este o parte obligatorie a procesului de atingere a succesului. Oamenii care evită eșecurile, evită și succesul.

14. Ați auzit de expresia „Ești ceea ce mănânci”. Mie îmi place s-o reformulez: „Devii ceea, ce înveți”.

15. Oportunitățile grandioase nu se văd cu ochii. Ele se văd cu mintea.

16. N-are importanță câți bani vei câștiga, ci câți bani vei păstra.

17. Învață să-ți folosești emoțiile pentru a gândi și nu invers – să gândești în baza emoțiilor.