Învață să aștepți și descoperă secretul fericirii. Nu poți? Îți spunem noi cum…

Atunci când o femeie trece de 35 de ani, toți cei din jur încep s-o încurajeze, cu bine cunoscuta expresie – femeile sunt ca vinul, cu anii devin mai bune și mai scumpe. La naiba, chiar au dreptate, cu fiecare an, gustul vinului e mai subtil și mai exclusiv.

Câte probleme apar în viață din cauza că nu putem aștepta. Femeile noastre nu sunt în stare să aștepte puțin. Să nu se înfurie atunci când șeful e nemulțumit de activitatea sa. Să nu răspundă imediat atunci când cineva s-a comportat grosolan în magazin sau în autobuz. Să nu telefoneze bărbatul, care nu-și manifestă interesul față de ea.  Să nu țipe la soțul său care a fost primul ce a ridicat tonul. Și încă multe „nu” pe care le fac femeile tinere pline de emoții și hormoni.

Atunci când se maturizează, ele încep să înțeleagă cât de important este să aștepte, să rabde, să lase lucrurile așa cum sunt, fără a reacționa așa încât să regrete ulterior.

Numai atunci când începi să sesizezi că ești în stare să-ți stăpânești emoțiile, să vezi că autodisciplina funcționează începi să fii mândră de tine că poți face asta, că poți aștepta.

Cu siguranță, în viața ta au fost situații în care ai scris un sms plin de ură și îți doreai să mai scrii încă vreo 8 după asta, numai să spui ce te doare până la urmă. Sau te-ai certat la telefon cu cineva și ai vrut să-l suni și să-l suni până ce numărul tău a fost blocat. Sau ai scris un e-mail de adio, apoi încă 3 și peste câteva zile unul de împăcare.

Este foarte greu să oprești fluxul conștiinței, atunci când ai un uragan în suflet. Acest autocontrol este lucrul suprem pe care-l poți face, este ceea ce poate opri certuri, despărțiri, necazuri și chiar războaie. Există tehnici nenumărate, care te pot ajuta: numără până la 10 sau până la 100, înmulțește 65 cu 247 în minte sau numără toate obiectele din jur de culoare roșie.

Sau aruncă telefonul în pământ când vrei tare mult să suni pe cineva. Sau mergi și plângi în baie. Sau ieși în stradă și înconjoară-ți cartierul de 15 ori. Sau fă 50 de flotări. Și încă o groază de metode care să te facă să-ți revii, să revii la simțul propriei demnități.

Așteptarea e sfântă, așteptarea te poate face fericită… învață să aștepți!

Sursa