Învață de la Carlos Castaneda cum să-i înfrunți pe cei 4 inamici naturali ai tăi

Atunci când omul începe să învețe, al nu-și închipuie niciodată ce bariere îl așteaptă. Scopul său nu este foarte clar, iar intențiile nu sunt fixe. El așteaptă recompensele, pe care nu le va primi niciodată, pentru că încă nu-și dă seama de încercările care-l așteaptă.

Învățatul întotdeauna înșeală așteptările. Fiecare pas este o sarcină și frica, pe care omul o simte, crește nemilos. Scopul său devine un câmp de luptă.

Astfel în fața sa apare primul său inamic natural:

Frica

Este un inamic nemilos, care te așteaptă după fiecare colț. Dar este unul care te lasă în pace dacă fugi de el, doar că nu vei deveni niciodată un om al cunoștințelor, fugind.

Poți fi un guraliv, un om inofensiv și fricos, dar vei fi un om învins.

Pentru a învinge frica, nu trebuie decât să nu fugi de ea. Trebuie să continui să mergi înainte pas cu pas, iar atunci când va apărea încrederea, frica va capitula.

Cel ce va reuși să depășească frica, va fi liber până la sfârșitul zilelor sale, pentru că în loc de frică va apărea claritatea, care va fi al doilea său inamic.

Claritatea

Aceasta e atât de greu de atins, ea înlocuiește frica, dar tot ea te orbește…

Ea îl face pe om să nu mai aibă dubii. Ea îi oferă încrederea că el vede totul. Dar e doar o iluzie. Dacă omul va fi învins de acest inamic, el va merge orbește înainte fără să se oprească când trebuie să aștepte și să aștepte atunci când trebuie să meargă repede înainte.

Pentru a trece de acest inamic, omul trebuie să conștientizeze claritatea și s-o aplice atunci când trebuie. El trebuie să cântărească bine la fiecare pas și să știe că această claritate îl poate duce în eroare.

Și într-o zi el va înțelege că puterea pe care atât de mult și-a dorit-o în sfârșit îi aparține. El va putea să facă cu ea tot ce-și dorește. Dorința sa va fi lege. El va vedea totul foarte clar în jur.

Dar asta înseamnă că în fața sa va apărea cel de-al treilea inamic.

Puterea

Este cel mai înfricoșător inamic. Și desigur că va fi cel mai simplu să cedezi, pentru că acesta într-adevăr este de neînvins.

La această etapă omul rareori observă cel de-al treilea inamic, care deja îl stăpânește. El nici nu intuiește că lupta este pierdută. El este transformat de către inamicul său într-o persoană dură și capricioasă.

Omul cunoștințelor se deosebește de cel învins de propria putere prin faptul că al doilea moare fără să afle ce să facă cu ea. Puterea e doar un timp în soarta sa. Acest om nu-și stăpânește puterea și nu poate spune când și cum își folosește puterea.

Iar dacă puterea l-a orbit doar o vreme și omul și-a revenit, încă nu este totul pierdut, el încă încearcă să devină omul cunoștințelor.

Poți învinge al treilea inamic cu înțelegere. Omul trebuie să înțeleagă că puterea, pe care a simțit-o, de fapt nu-i aparține.

Atunci când el va afla când și cum să-și folosească puterea, atunci inamicul al treilea va fi învins și fără niciun avertisment îl va ataca ultimul inamic:

Bătrânețea

Este cel mai dur inamic, care nu poate fi învins, poți doar să amâni înfrângerea.

Este perioada în care omul a scăpat de frici, de claritatea abuzivă, perioada în care își stăpânește puterea, dar în care îl domină o dorință nestăpânită de a se odihni, de a se lungi, de a uita.

Dacă va ceda prea ușor, atunci omul va fi învins. El va deveni omul cunoștințelor doar dacă va uita de oboseală și își va trăi destinul până la sfârșit.

Sursa