Învață aceste 8 lecții de viață de la un călugăr taoist și vei deveni mult mai puternic!

Cunoscutul instructor de meditație, Robert Piper, la 18 ani a fost nevoit să treacă prin niște încercări dificile ale vieții. Pe lângă o boală fizică, acesta a avut de suferit în urma unor probleme emoționale. I se părea că nu există nicio ieșire…

În acel moment, un budist l-a sfătuit pe Piper să apeleze la ajutorul unui călugăr taoist, specializat în meditație și arte marțiale. A studiat cu el timp de 9,5 ani și viața lui s-a schimbat pentru totdeauna. Tânărul nu numai că și-a revenit și și-a recâștigat forța de spirit, dar a devenit un adept al autocunoașterii și meditației.

1.Nu renunța niciodată și nu înceta să încerci

Cea mai importantă lecție primită de la călugărul taoist este „Nu renunța niciodată!”. Indiferent de ceea ce se întâmplă în viața ta, indiferent de circumstanțele care apar, mergi înainte și continuă să încerci. Răbdare și perseverență! Totul îți va reuși!

2.Răspunsurile la toate întrebările și soluția tuturor problemelor se află în interior

Toată lumea știe că un ghid spiritual nu ne poate arăta decât Calea. Dar noi singuri trebuie să mergem pe acest drum, să depășim toate dificultățile și obstacolele. De exemplu, dacă trebuie să faci o masă, atunci meșterul îți va arăta doar cum să construiești o parte a acesteia și va trebui să faci restul singur. Așa și în viață.

Viața întotdeauna îți va aduce situații noi și neașteptate, iar sarcina noastră este să facem alegerea corectă și să hotărâm, încotro să mergem și ce dorim să obținem.

3.Poți învăța ceva numai după ce înveți ce este eșecul

Nimic nu ți se dă ușor în viață. Pentru a obține ceva, trebuie să faci încercări nenumărate și perseverente. Piper a început să muncească când era încă foarte tânăr și de fiecare dată când a eșuat, a luat-o de la bun început. De multe ori ajungea la ideea să renunțe la tot, dar până la urmă și-a atins scopul mult dorit.

4.Învață să nu te compari cu alți oameni

Ego-ul nostru se trezește imediat ce începem să ne comparăm cu cineva. Acesta simte nevoia de a fi îngrijit ca un bebeluș. Prin urmare, prima prioritate pentru tânărul Piper a fost să-și învingă Ego-ul capricios și nerezonabil. Când a început meditațiile, a separat clar ego-ul și personalitatea sa. Și a încetat să se mai compare cu alții.

Ego-ul nostru ne împiedică să creștem și să ne dezvoltăm. Primul ajutor în acest caz este meditația.

5.Trebuie să îți dezvolți înțelegerea și perseverența

Tânărul era nevoit să-și sune mentorul spiritual de 5 ori înainte ca acesta să fie de acord să se întâlnească cu el. Acest lucru îl scotea din fire. Dar, în același timp, l-a învățat să înțeleagă cum funcționează lumea reală, nu cea a așteptărilor noastre. Toți trebuie să batem la aceeași ușă de mai multe ori până când vom primi un răspuns.

Această încercare a devenit parte a antrenamentului. Principalul mesaj este să nu uiți niciodată că pentru a supraviețui în această lume, trebuie să tratezi totul cu înțelegere, dar, în același timp, să nu îți pierzi perseverența.

6.Răbdarea este un dar de neprețuit

Mentorul îl făcea să aștepte aproape la nesfârșit. Tânărul era nevoit să aștepte ore întregi ca el să iasă din casă. La început, Piper era extrem de jenat, stătea liniștit în cafenea și nu comanda nimic, făcându-și griji despre cum arăta în ochii celor din jur. Însă, cu timpul, acesta s-a obișnuit și deja nu se mai gândea la astfel de lucruri.

Asta l-a învățat să nu se supere din cauza lucrurilor pe care nu le poate schimba și, de asemenea, să-și dea seama că răbdarea vine de la liniștea sufletească.

7.Nu ai un dușman mai mare decât tu însuți

Inamicul nostru este înăuntru. El este cel care îți provoacă toate anxietatea și îngrijorările constante. Odată ce realizezi acest adevăr, totul în viață se schimbă.

Uneori nu îndrăznim să facem ceva pentru că ne este frică. Gândește-te cum s-ar schimba viața ta, dacă ai înceta să îți imaginezi scenarii groaznice în capul tău și ai învăța cum să trăiești, mulțumit de ceea ce ai.

8.Fericirea poate fi găsită atât în jur, cât și în interior

Această lecție Robert Piper a învățat-o de la un medic. El își începea fiecare dimineață cu meditația și era unul dintre cei mai fericiți oameni pe care i-a întâlnit Robert.

După ce a atins fericirea în interior, medicul a atins acel nivel de dezvoltare spirituală, încât „răspândea” fericirea în jurul său. Trebuie să găsim fericirea în interior pentru a face lumea mai fericită și pentru a ne înțelege predestinarea în ea.