A intrat în Cartea Recordurilor: Armăsarul care impresionează prin frumusețea și grația lui!

Încă din cele mai vechi timpuri, omul avea nevoie să îmblânzească animale puternice și masive pentru lucrările din gospodărie. Caii nu lipseau de pe domeniile boierilor de altă dată, ei purtau soldații în bătălii, trăgeau plugul și o perioadă foarte îndelungată de timp au constituit principalul mijloc de transport, până la apariția mașinilor.

Calul este animalul îndrăgit și admirat de toată lumea, fiind considerat grațios, elegant și totodată puternic și rapid. Nu e de mirare că puterea mașinii se măsoară în „cai-putere”!

Îți facem cunoștință cu cel mai mare cal din lume care poartă numele de Big Jake. Acest armăsar frumos aparține rasei de Brabanconi belgieni și locuiește în statul Wisconsin, SUA. Gigantul este oficial inclus în Cartea Recordurilor Guiness.

Big Jake are 2 metri și 10 centimetri fără potcoave și cântărește 1. 180 de kilograme. Recordul a fost stabilit în anul 2010, dată la care armăsarul avea vârsta de nouă ani.

Gigantul impresionează prin frumusețea și măreția lui! Stăpânul lui Big Jake spune că în ciuda staturii impunătoare, calul este foarte blând și prietenos. El iubește oamenii și cu mare plăcere se joacă și trândăvește.

Calul s-a născut în Nebraska, moment în care avea 108 kilograme, adică cu peste 20 de kilograme mai mult decât este media rasei lui.

Curios este faptul, că și cel mai mic cal din lume, deținătorul recordului mondial de asemenea se află în SUA. Micuțul se numește Einstein, la naștere acesta cântărea dor 2,7 kilograme  și avea o înălțime de numai 35 de centimetri.