„Informează-te la cel mai înalt nivel!” 12 greșeli grave ale unui tânăr antreprenor

Erorile se întâmplă mereu. În mediul de afaceri, acestea pot costa resurse financiare sau potențiali clienți. Unele greșeli sunt mai ușor de restabilit, altele însă necesită un timp considerabil. La începutul unei cariere, antreprenorii nu știu unde sunt ascunse erorile. Pentru a-i ajuta, membrii Consiliului Young Entrepreneur (organizație care este formată din antreprenorii de succes sub vârsta de 40 de ani din întreaga lume) au vorbit despre greșelile lor și i-au învățat pe alții cum să le omită.

1.Prea multe concedieri

„Știam că acest angajat nu este bun pentru noi, iar performanța lui nu are perspective. Mi s-a spus că înainte lucra bine, dar eu nu am văzut rezultate. Cu toate acestea, am ezitat cu concedierea lui. Am avut un milion de scuze. Totul s-a încheiat cu probleme în restul echipei și o corupție corporativă, pentru că nu l-am concediat mai rapid.” – Lauren Elmore, Firmatek.

2.Prea mulți angajați

„Angajații tăi ar trebui să aibă o gamă largă de competențe – în special acelea pe care le poți vinde clienților noi sau clienților existenți. Să vinzi mai mult unui client existent este întotdeauna mai ușor decât găsirea unui client nou.”- Mark Zwertling, Generation Z Marketing.

3.Amânarea etapei decisive

„Una dintre cele mai mari greșeli ale mele ca antreprenor a fost aceea de a amâna pasul decisiv. Acum înțeleg clar că a fost doar o teamă de a-mi asuma responsabilitatea pentru consecințele deciziei amânate. Antreprenoriatul presupune o serie de decizii, iar deciziile corecte îți aduc progrese. Cea mai bună soluție este să începi  acum!”- Kryshtof Garlevits, ProsperiFi.

4.Nu te implica în mai multe proiecte

„În majoritatea cazurilor, antreprenorii se implică într-o varietate de proiecte. Deși acest lucru poate părea tentant, este mai bine totuși să te ocupi de un singur proiect, dar eficient.”- Trisha Agarwal, Vsynergize.

5.Încercarea de a anticipa reacția clienților

„Cred că, în calitate de antreprenori, deseori încercăm să înțelegem cum vor accepta clienții ideea noastră, asta e minunat. Dar uneori acest lucru ne poate împiedica să ne dezvoltăm întregul nostru potențial.”, a spus Paul James, pauljames.com.

6.Să crezi că vei reuși imediat

„Cea mai mare greșeală a mea a fost să cred că compania mea va avea succes imediat. Pentru a crea un brand sau o companie în care oamenii să aibă încredere, este nevoie de mult timp și de muncă asiduă. Faptul că ai produse uimitoare nu înseamnă că vei reuși. Dacă nu ți-ai făcut un nume, compania ta va eșua indiferent de cât de bun este produsul tău.”- Chris Gronkowski, Ice Shaker.

7.Dorința de a atrage cât mai mulți clienți posibil

„Când am început afacerea în 2008, obiectivul principal a fost de a atrage mai mulți clienți. Acest lucru a condus la faptul că am făcut promisiuni pe care nu le-am îndeplinit și aproape că am pierdut clienții. Tinerii antreprenori ar trebui să se concentreze pe calitatea produsului, care ulterior va atrage clienții.”- Richard Katz, TKG Environmental Services Group.

8.Lucrul fără documente

„Documentează tot, în caz contrar vei pierde tot. Compania mea de recrutare avea mai puțin de un an când am întâlnit cel mai mare profesor al meu. Am lucrat împreună cu el. Am avut încredere în el. Odată i-am trimis o factură pe care trebuia să o achite, i-am oferit și o reducere. El a refuzat însă să o achite. A zis ca nu știe de nici o înțelegere și nu cunoaște nimic despre datoria pe care o avea la mine. Asta pentru că noi am avut doar o simplă înțelegere.”- Klyn Elsbury, Makers Landmark.

9.Nu plăti înainte de termen

„Nu este niciodată prea devreme să cerem o plată. Am petrecut luni întregi la crearea primului meu produs. Era o aplicație. Nu am solicitat plata în avans. După ce am terminat proiectul, clienții au zis că nu-l mai doresc. Solicită banii de la client în avans, chiar dacă produsul nu a fost încă făcut. Semnează un contract de intenție măcar. Dacă ei refuză, atunci nu faci acel produs pentru ei.” – Chris Marin, Convertist.

10.Să amâni retragerea produsului de pe piață pentru a economisi bani

„Am crezut că pot economisi bani dacă voi amâna livrarea produsului. În acest mod eu am permis altor antreprenori să intre pe piață. Concluzia mea – dacă ai abilități unice sau tehnologii care pot ocupa o nișă pe piața care e în creștere, acționează rapid.” – Sachin Narode, Xeniapp Inc.

11.Prea multă acoperire

„Oamenii de afaceri au deseori idei și oportunități noi. Este extrem de important să acorzi o atenție deosebită numai numărului selectat de proiecte. Am ajuns la concluzia că executarea a mai mult de trei proiecte conduce simultan la creșterea stresului și a productivității reduse. Învață să te concentrezi doar pe câteva lucruri în fiecare zi. Apoi vei începe să vezi rezultate durabile.”, – Brian Greenberg, True Blue Life Insurance.

12.Cheltui prea mult

„Una dintre greșelile mele cele mai mari au fost cheltuielile inutile. Fără o gestiune financiară adecvată, o nouă afacere poate eșua în primul an. În stadiul inițial de dezvoltare al afacerii, ai cu siguranță nevoie de cineva care se descurcă bine în cifre.” – Gary Pyatigorsky, Netembark.

Sursa

error: Content is protected !!