Informații pe care ar trebui să le ștergi neapărat de pe profilul tău social-media!

Rețelele sociale au devenit o parte integrantă a vieții noastre și ne fură prea mult timp. Aici putem găsi informații noi, aflăm noutăți, putem găsi un film sau o carte, ascultăm muzica preferată și ne putem relaxa în timpul liber. Cu ajutorul rețelelor sociale suntem întotdeauna la curent cu ceea ce se întâmplă în viața rudelor și prietenilor. Tu ai posibilitatea să-ți împărtășești viața, fotografiile personale și postările sincere.

Însă, de multe ori se întâmplă să ne supraestimăm capacitățile și să trecem dincolo de limita a ceea ce este permis. Îți sugerăm o listă de date care ar trebui șterse de pe profilul tău social!

Statutul marital

Nu este neapărat ca toți să știe în ce fel de relație te afli în prezent. Dacă vrei să te bucuri de faptul că ai început o relație nouă, nu o face pe Facebook. În plus, dacă ai indicat că ești singur poți fi deranjat de oameni necunoscuți cu scopuri neclare. Iar răufăcătorii sunt la curent că te poți afla singur acasă.

Fotografiile copiilor

Fiecare părinte își dorește să împărtășească fericirea legată de apariția unui copil. Însă, făcând publice fotografiile unui minor îi poți afecta viitorul. Nu cunoști ce fel de persoane îți văd profilul și care sunt intențiile lor. Fotografiile pot fi folosite de către escroci pentru adunarea banilor sau cu alte scopuri mai puțin decente.

Locul unde învață copilul

Locația copilului tău ar trebui să fie secretă. În fiecare zi, putem vedea la știri câți copii sunt răpiți sau atacați. Infractorii folosesc informațiile de pe rețelele sociale pentru a urmări obiectul de interes.

Fotografii personale ilegale 

Păstrează fotografiile sau videoclipurile personale în arhiva familiei, deoarece fotografiile ilegale sau indecente îți pot afecta viața și te pot discredita. Imaginile șterse nu sunt un motiv pentru a te calma, pentru că nu știi cine a reușit să le descarce.

Prea mulți prieteni

Profesorul de psihologie de la Oxford, Robin Dunbar, susține că oamenii pot menține aproximativ 150 de relații stabile. Recomandarea specialistului este de a scăpa de balastul de prietenii virtuale, pentru a avea interacțiuni mai eficiente și sănătoase în social media.

Informații despre împrumuturi și conturi bancare 

Aceasta chiar nu e o idee bună. Dacă efectuezi achiziții prin rețelele sociale, șterge imediat datele cardului și datele plătitorului din corespondență. În caz contrar, hackerii vor profita de această informație.

Numere de telefon

În cel mai bun caz, dacă îți faci public numărul de telefon ai putea atrage admiratori sau admiratoare. În cel mai rău caz, ai putea atrage persoane care te vor hărțui și suna neîncetat.

Locația ta

Nu se recomandă să faci publică locația unde te afli în fiecare moment. Nu toată lumea din lista ta de prieteni îți este cu adevărat prieten, așa că nu te expune.

Data și anul nașterii

Data zilei tale de naștere face parte dintr-un set important de informații care include numele și adresa ta, date cu care pot fi accesate conturile bancare și alte date personale.

Călătoriile și vacanțele

Nu ar trebui să spui nimănui despre planurile tale, doar oamenii apropiați pot ști despre absența ta. După cum susțin oamenii legii, infactorii folosesc rețelele sociale pentru a colecta date.

Fotografii cu biletele de călătorie

Dacă publici o astfel de informație ești foarte imprudent. Codul de bare de pe bilete este unic și poate fi utilizat pentru a găsi informațiile tale personale, pe care le are în posesiune compania aviatică.