Inechitate și dezbinare: 15 fotografii care arată cum trăiesc privilegiații, pe fundalul sărăciei

Nu este un secret că doar 1% din toată populația mondială deține jumătate din averea globală, în timp ce jumătate din populația mondială deține doar 1% din toată bogăția lumii.

Un manager de top din America câștigă aproximativ de 350 de ori mai mult decât un simplu angajat al companiei sale.

Editorul de fotografii, Myles Little, a dedicat acestei teme o carte și o expoziție cu denumirea „1%: Privilege in a Time of Global Inequality” ( 1% de privilegii în timpul inegalității globale).

El a adunat fotografii de la diferiți fotografi care au arătat prin lucrările lor bogăția și inegalitatea socială.

1. „Varvara pe scena teatrului de acasă”. Potrivit autoarei Anna Skladmann, fetița este ca un fluture care vrea să se elibereze din cocon.

2. În acest fel ecologia, cultura și peisajele sunt distruse de către uzinele care se întâlnesc la orice pas. Fotograf Daniel Shi.

3. Această fotografie a fost realizată într-o mină de diamante din Tanzania. Fotograf David Chansellor. Iată cât de bine este păzită aceasta pentru ca să nu dispară niciun diamant.

4. Little alege intenționat moduri neobișnuite prin care este demonstrată bogăția, altfel decât în tabloidele sau producțiile hollywoodiene. Această fotografie din seria „Paradise Now” arată copacii sub lumina artificială a orașelor asiatice.

5. Această fotografie realizată în Shanghai, pune în prim plan granița dintre bogăție și sărăcie, dintre zgârâie nori și ruine.

6. Iată un bărbat în bazinul hotelului Marina Bay Sands situat la etajul 57. De aici se deschide o panoramă asupra zonei financiare din Singapore.

7. Iată cum arată din cealaltă parte marele simbol al culturii și banilor – Hollywood-ul.

8. Vile în sectorul rezidențial situat în pustiul din Nevada, SUA. Vă imaginați câtă apă se cheltuiește pentru ca în aceste condiții să fie vegetație?

9. „Slabii îi slujesc pe cei puternici – o imagine tipică pentru America” – spune Little. Acest bărbat curăță stelele celebrităților de pe aleea Hollywood-ului

10. Iată ce stă în spatele minunatei mașini Chrysler 300

11. Fotografia „Proiectorul” este luată din cartea noilor cazinouri din Nevada. „Îți prezentăm un lucru foarte atrăgător și strălucitor, dar este o iluzie – este un pod și nu o ușă. Este finalul și nu începutul.”

12. New York, un predicator cheamă Wall Street-ul să se pocăiască.

13. Acest teatru din Monte Carlo este o întruchipare a luxului și se află în interiorul unui cazinou – locul unde se adună riscul și banii.

14. Little mai menționează: „Desigur, nu spun că toți oamenii bogați sunt răi. De exemplu, iată parcul Hight Line din New York, el a fost creat din banii donați de milionari.”

15. Această fotografie de la Harvard a fost aleasă ca să se atragă atenția asupra învățământului american. Aceasta este universitatea privilegiaților, dar în America există încă foarte multe instituții de învățământ în care sunt taxe exorbitante și o calitate foarte joasă a studiilor.