Încrețiturile de pe cămăși! Le știai rostul?

Ai observat că multe cămăși au încrețituri în spate? Ți-ai pus vreodată întrebarea pentru ce sunt ele necesare? De fapt sunt mai multe versiuni, și noi ți le vom împărtăși.

1-121[1]

Să începem cu croiala. Această încrețitură are rolul de face stofa mai cochetă în spate. Pliurile formate sunt o formă de săgeți care contribuie la  libertatea ta  de mișcare și, în același timp, se potrivesc pe  liniile naturale ale corpului. Deci, putem presupune că este un element decorativ bun cu element de croitorie.

2-118[1]

Există o versiune mai romantică a acestei încrețituri. Astăzi este greu să-ți imaginezi că aceste cămăși bărbătești arătau și erau purtate altfel. În acele vremuri, cămășile aveau gulere portabile, care erau spălate în așa fel că stăteau țepene. Cravatele erau asemănătoare cu eșarfele, care trebuiau să fie fixate, de aceea încrețitura a fost făcut anume pentru asta.

3-117[1]

Ultima variantă a istoriei recente. La începutul anilor 80, compania GANT a început să creeze cămăși cu o asemenea încrețitură, care au fost acceptate din start și s-au bucurat de popularitate printre studenți. Misiunea directă a încrețiturii era să poți pune cămașa în cui fără ca aceasta să se boțească.

4-115[1]

Această încrețitură  mai are și altă valoare – este indicator al statutului personal. Dacă un tânăr, se întâlnea cu o fată, călca încrețitura în semn că este ocupat. Iar aleasa lui, la rândul ei începea să poartă o eșarfă. Este o simbolistică exclusiv studențească, dar totuși un fapt foarte curios.

5-104[1]