Încetează să mai gândești pozitiv! OSHO îți spune de ce. Argumentele lui sunt pur și simplu geniale

Foarte multe cărți motivaționale și lideri de opinie ne îndeamnă să gândim pozitiv, să vedem partea plină a paharului și să ignorăm neplăcerile. Potrivit lor, această tactică ne va ajuta să fim mai fericiți, mai împliniți și mai binevoitori.

Dar oare poți fi mai fericit, dacă e să jonglezi doar cu jumătăți de adevăruri, dacă e să te minți pe tine însuși și să te faci că nu le vezi pe toate așa cum sunt ele în realitate?

La această întrebare ne răspunde marele filosof și lider spiritual, Osho. Acesta s-a declarat categoric împotriva gândirii pozitive, argumentând prin faptul că aceasta nu este decât o lipsă de sinceritate în raport cu sine și o negare a realității.

De această filosofie greșită, Osho îi acuză pe americani și, în deosebi, pe cei care au promovat-o intens prin intermediul cărților și discursurilor lor: Napoleon Hill, Dale Carnegie și Vincent Peale.

Osho a mai specificat că este împotriva nu doar a gândirii pozitive, dar și a celei negative, precizând că trebuie să gândim conștient, realist și să încercăm să vedem întreg tabloul realității cu bune și rele.

El ne îndeamnă să conștientizăm realitatea așa cum este și s-o acceptăm, doar așa vom fi împăcați cu noi înșine.

Osho mai avertizează că : „un adevăr spus doar pe jumătate este mai periculos decât o minciună întreagă”. Totul se explică prin faptul că minciuna este dezvăluită mai devreme sau mai târziu, iar cu jumătăți de adevăruri putem să trăim o viață.

În opinia lui Osho gândirea pozitivă este filosofia ipocriziei ce ne obligă să cântăm când ne vine a plânge. Să trăim o viață cu gânduri, dureri și păreri reprimate este cea mai mare greșeală, este un gunoi care ne va împiedica să fim cu adevărat fericiți.

Foto Osho: sannyas.wiki

error: Content is protected !!