Începe ziua cu gimnastica tibetană! 5 Exerciții simple pentru a-ți prelungi viața!

Una dintre cele mai interesante și misterioase capacități ale călugărilor tibetani este aceea de a nu îmbătrâni. Executând doar 5 exerciții simple, care nu degeaba au fost numite ,,perle tibetane” poți obține un rezultat impresionant.

Ritualul tibetan ,,Ochiul Revelației” într-adevăr nu îți fură prea mult timp, previne apariția bolilor, întinerește organismul, normalizează greutatea, sporește rezistența și eficiența organismului, oferă energie și bună dispoziție.

Exercițiul 1

Stai drept în picioare, mâinile întinse lateral, paralel cu solul, palmele orientate spre pământ, picioarele apropiate. Te rotești de la stânga spre dreapta (în sensul acelor de ceasornic). Începe cu 3 rotiri, apoi mărește numărul până ajungi treptat la 21.

După rotiri, lipește palmele în față în poziția de rugăciune, privește la vârfurile degetelor mari și respiră până când amețelile vor trece.

Exercițiul 2

Stai întins pe spate, picioarele apropiate, mâinile întinse pe lângă corp cu palmele spre sol. Ridică capul de la sol, apăsând cu bărbia în piept și în același timp ridică picioarele la verticală față de sol. Revino la poziția întinsă de la început.

În timpul ridicării capului și picioarelor, inspiră cât mai profund; apoi, în timpul revenirii la poziția culcat, expiră complet. Repetă exercițiul de 21 de ori, după care relaxează-te în poziția culcat timp de 30-60 secunde.

Exercițiul 3

Îngenunchează pe podea, cu corpul drept și privirea înainte. Mâinile sunt pe lângă corp, cu palmele sprijinite puțin oblic de coapse, în partea posterioară. Înclină capul înainte, apăsând cu bărbia în piept, apoi înclină capul cât mai mult pe spate, arcuind la maxim coloana vertebrală, sprijinindu-te cu palmele pe coapse și cu coatele orientate spre înapoi. Revino la poziția de pornire, cu coatele întinse. Repetă exercițiul de 21 de ori.

Exercițiul 4

Te așezi pe podea, cu picioarele întinse înainte, palmele presate pe podea, cu degetele lipite și orientate spre înainte, în dreptul feselor. Înclină capul înainte, presând cu bărbia în piept, apoi lasă capul cât se poate de mult pe spate, ridicând corpul cu genunchii îndoiți și brațele întinse.

Reține-te în această poziție timp de câteva secunde, încordând toți mușchii. Revino la poziția de pornire. Execută exercițiul de maxim 21 de ori. Relaxează-te pentru 30-60 de secunde.

Exercițiul 5

Stai în sprijin pe palme și vârfurile picioarelor, cu spatele arcuit și capul împins cât mai mult pe spate. Împinge capul între brațe apăsând cu bărbia în piept și ridică cât poți de sus bazinul, cu picioarele întinse și brațele în prelungirea trunchiului, astfel încât corpul tău să formeze o litera ,,V”. Revino la poziția de pornire.

În timp ce ridici bazinul, inspiră profund, apoi la revenirea în poziția de pornire, expiră complet. Începe cu 3 exerciții și mărește treptat numărul până ajungi la 21.

Pentru ca gimnastica tibetană să îți aducă rezultatul dorit, trebuie să respecți câteva reguli simple de executare.

1.Pentru a obține beneficiul maxim, e bine ca acest ritual să fie practicat zilnic, cu cel mult o zi de pauză pe săptămână.

2.Dimineața pe nemâncate este partea potrivită a zilei pentru a executa ,,Ochiul Revelației”.

3.Încă o condiție importantă pentru un rezultat mai eficient este respirația corectă și profundă pe nas.

4.Fiecare exercițiu se repetă de 21 de ori, după care se trece la următorul. Niciodată nu trebuie să apară senzația de discomfort. Nu te forța, mai mult nu înseamnă mai bun.

5.După executarea fiecărui exercițiu nu uita să îți oferi un minut de odihnă, pentru a te relaxa și a respira.