Începe și tu să faci zilnic gimnastică tibetană și organismul te va răsplăti. Durează doar 7 minute!

Această gimnastică durează maxim 7 minute, dar are un efect colosal asupra sănătății.

10. După ce te-ai trezit dimineața, stai încă 5 minute cu ochii închiși. Freacă-ți mâinile până ce palmele se vor înfierbânta, apoi începe să-ți masezi bine urechile ( ele sunt telecomanda pentru organism).

9. Pune palma dreaptă pe frunte, la nivelul sprâncenelor, și acoper-o cu palma mânii stângi. Concetrează-te la punctul ochiului mijlociu ( între sprâncene) și începe să miști cu palmele pielea de pe frunte în stânga și în dreapta de 30 de ori ( acest exercițiu ajută foarte bine în cazul durerilor de cap).

8. Strânge mâinile în pumni și cu articulațiile degetelor mari masează-ți ochii închiși de 15 ori – de la nas spre urechi. Acest exercițiu îmbunătățește vederea și circulația sangvină în creier.

7. Pune palma dreaptă la nivelul glandei tiroide și cea stăngă deasupra, apăsând ușor, apoi mișcă palmele în jos și în sus de la gât până la plexul solar de 30 de ori.

6. Stând culcat, umflă și strânge burta câți poți de tare – de 30 de ori. Aceste mișcări îți vor elibera tractul digestiv.

5. Întins pe spate, fără să te grăbești, trage spre tine mai întâi genunchiul drept de 15 ori, apoi cel stâng.

4. Pune mâna dreaptă pe plexul solar, iar stânga deasupra. Începe să faci mișcări circulare pe abdomen după acele ceasornicului – de 30 de ori.

3. Picioarele întinse, mâinile la ceafă, inspiră și ridică picioarele după cap, expiră și lasă-le în jos. Trebuie să faci aceste ridicări de 10 ori. Îmbunătățesc potența masculină, digestia și sunt foarte benefice pentru coloană.

2. Așază-te la marginea patului, cu ochii deschiși, pune piciorul stâng pe genunchiul drept și masează-ți bine talpa. La fel procedează și cu celălalt picior. Asta o să stimuleze toate organele.

1. Fiind așezat, pune mâinile la ceafă și mișcă-le, apăsând în dreapta și în stânga de 15 ori.

După gimnastică bea un pahar sau două de apă.

Sursa