Începe să câștigi din ceea ce-ți place: 5 sfaturi, care te vor ajuta să renunți la jobul plictisitor

?????????????????????????

Cea mai frecventă întrebare pe care o primește coach-ul Kathy Caprino de la oamenii care visează să-și schimbe activitatea și profesia este – cum să-și găsească pasiunea principală și să facă în baza ei o carieră. În acest articol vei găsi 5 sfaturi care te vor ajuta în acest sens.

1. Gândește-te cine ești azi și amintește-ți cine ai fost întotdeauna

Pentru a înțelege ce îți place cu adevărat, fă o călătorie imaginară în trecut și vezi ce pasiuni aveai în adolescență și după 20 de ani. Încearcă să le identifici pe cele care s-au păstrat și astăzi, care te-ar interesa și în prezent. Apoi analizează modul cum pot trece ele pe planul principal în viața ta actuală.

2. Fă o listă de abilități, pe care le posezi și îți place să le aplici în viața de zi cu zi

Prima lecție pe care am învățat-o eu este că dacă ceva îți reușește bine, nu înseamnă că trebuie să faci carieră în jurul acestei abilități. Încearcă să-ți amintești de toate job-urile tale și să vezi ce-ți plăcea să realizezi, ce urai, care eu erau principalele tale realizări și care dintre ele ai vrea să le reîntorci acum în carieră. Apoi vezi în ce domeniu ai putea să aplici aceste abilități.

3. Învață să monitorizezi ceea ce poți face cel mai bine

Nu este suficient să fii bun. Acordă mai mult timp căutării unor noi metode de a fi util altora. În această săptămână gândește-te la 30 de metode prin care să-i ajuți pe alții să obțină succes, utilizând propriile abilități și talente.

4. Obține încrederea că ești capabil să câștigi bine

Pentru început citește cartea „BRAG: The Art of Tooting Your Own Horn Without Blowing It” de Peggy Klaus și formulează-ți propriile idei care te vor ajuta să le demonstrezi altora că activitatea ta este solicitată și importantă. Iar dacă consideri că încă nu ai ajuns la un nivel înalt în meseria ta, atunci străduiește-te în anul care vine să ajungi la această performanță.

5. Dacă ești în impas, cere ajutor

Dacă ai încercat tot ce ți-am propus mai sus și încă ceva te reține, trebuie să știi că te poți adresa oricând după ajutor. Indiferent ce nu ai face, spre ce nu ai tinde, dacă ești nefericit și nu ai succes, e timpul să soliciți ca cineva din afară să intervină. Trebuie neapărat să ai modele, mentori sau sponsori. Este foarte greu să vezi în ce constă o problemă, mai ales dacă problema ești chiar tu.

Sursa