Cum să începi o viață nouă: 3 principii de ,,Resetare” de la femeia de succes Irina Hakamada

Viața merge înainte cu pași rapizi și schimbători. În viitorul apropiat ne așteaptă dezvoltarea intelectului artificial, automatizarea și robotizarea. Cu asemenea tempou, foarte mulți oameni cu studii și experiență vor rămâne fără ocupație și serviciu. Cel mai probabil, vor câștiga doar acei, care vor reuși să înțeleagă și să se schimbe la timp. Femeia de succes, scriitoarea și politiciana de origine rusă Irina Hakamada descrie minuțios în cartea sa ,,ReSetare. Cum să trăiești mai multe vieți” – cine, cum și pentru ce ar trebui să înceapă a trăi de la zero. Autoarea afirmă că scopul de bază a ei este de a ajuta oamenii să înțeleagă: personalitatea umană nu are limite în timp și spațiu. În acest articol găsești un fragment din cartea Irinei Hakamada.

Pentru a te mișca înainte și a o face cu succes, trebuie să începi schimbările de la tine. Mișcarea este legea universului, iar noi suntem parte a universului și trebuie să păstrăm ritmul.

Nu poți refuza cu încăpățânare orice gadget și utilizarea internetului, demonstrând activ ,,conservatismul”. Acest moft nu este nimic altceva decât lenea și lipsa de dorință să depui efort, pentru a însuși ceva nou, pentru început să înveți, apoi să faci din asta un obicei, care îți ușurează viața. Genialitatea lui Steve Jobs constă în faptul, că a reușit să economisească eforturile consumatorului și a simplificat trecerea la tehnologiile informaționale moderne. El într-adevăr a schimbat lumea, oferind tuturor oamenilor șansa de a merge în pas cu progresul tehnologic. Însă, una este să îți resetezi obiceiurile, și cu totul alta să te ,,resetezi” pe tine însuți.

Principiul Nr. 1

Încetează să îți trăiești viața după modelul monoton: casă, familie, serviciu, televizor. Renunță la rutina infinită care se întrerupe periodic pentru concediul planificat. Pentru a-ți modifica viața efectiv și mobilizat, trebuie să îți lărgești (fără alcool și droguri!) conștiința, activând subconștiința după următoarea formulă ,,fericire – succes”:

-fă ceea, ce îți aduce starea de euforie;
-fă asta atât de profesional, încât să primești bani pentru asta;
-fă asta printre oamenii care te bucură;
-fă-o pentru oamenii, care simt aceeași stare de euforie.

Principiul Nr. 2

Trebuie să fii sigur, că posibilitățile tale potențiale, emoționale, intelectuale și fizice sunt inepuizabile. Toate limitele sunt doar în capul tău. Asta se demonstrează destul de clar în momentul când cazi în beznă de disperare. Fiecare om de succes, amintindu-și de trecut se uimește, cum a reușit să le realizeze și să le înfrunte pe toate. Fiecare poate deveni puternic cu condiția, că iubește viața și este gata să cadă și să se ridice de dragul prosperității sale.

Principiul Nr. 3

La omul obișnuit, potențialul elementar se formează până la vârsta de 25 de ani. Omul însușește de mic tradițiile naționale și religioase, valorile de familie și relație, cultura, educația și socializarea. Toate cele enumerate le putem numi după o analogie cu fizica, masa personalității. În cazul nostru, masa reprezintă potențialul omului la 25 de ani. În continuare, pentru a obține mișcare și energie vitală, este necesar de a depăși corpul purtător de rezistență și de a mări viteza. După 25 de ani nu ai voie să stai nemișcat și să fii abuza cuiva, e timpul să mărești viteza.

Trebuie să găsești viteza care se potrivește perfect naturii tale, în combinație cu mișcarea universului vei obține ritmul ideal al vieții tale.

sursa