Începe dimineața ca Dalai Lama și o să ai mereu o zi minunată!

De obicei, cum încep diminețile la tine? Dacă ești ca și majoritatea dintre noi, atunci cel mai probabil, în fiecare dimineață încerci să-ți ridici corpul cu greu din pat. Și reușești să faci asta doar după ce ai amânat de câteva ori alarma.

Există o metodă de trezire mult mai bună. Ce ar fi dacă în loc să te gândești la ziua respectivă cu frică și griji să o accepți cu recunoștință și bunătate? Ce ar fi dacă îți vei da promisiunea că o să depui efort maxim pentru a face această zi mai bună? Ești în stare să faci asta? Ai putea fi un pic mai bun și mai empatic cu alți oameni?

Dalai Lama consideră, că da. Iată cum recomandă el să-ți începi ziua: „Trezindu-te în fiecare dimineață, gândește-te că ești un norocos, că te-ai trezit, ești viu, ai o viață prețioasă și că nu trebuie s-o irosești în zadar. Spune-ți că vrei să-ți direcționezi toate puterile spre dezvoltarea personală, ajutorul pentru alți oameni și încercarea de a-ți lumina mintea pentru binele tuturor. Spune-ți că o să ai doar gânduri bune în raport cu alți oameni, nu te vei supăra și nu vei gândi rău despre alții. Vei încerca să fii cât mai util acestei lumi.”

Nu crezi că acesta este cel mai bun început de zi? Pentru a-ți dezvolta acest obicei pozitiv, va trebui să încerci meditațiile. Iată 6 pași pe care trebuie să-i respecți pentru a-ți schimba atitudinea față de sine și față de lumea înconjurătoare.

1. Ia o poziție comodă. Poți sta pe scaun sau te poți culca pe pat.

2. Relaxează-ți corpul. Încearcă să simți, să te eliberezi de tensiunea fizică. Pur și simplu respiră.

3. Simte respirația. Urmărește-i ritmul, fără să-l modifici. Încearcă să observi unde simți respirația în corpul tău.

4. Fii bun cu mintea ta. S-ar putea ca ea să te ducă cu gândurile în altă parte. Este ceva normal. Acum încearcă să te concentrezi din nou pe respirație.

5. Păstrează această concetrare timp de 5-7 minute.

6. Peste câteva minute, verifică-ți iarăși senzațiile fizice, expiră și eliberează-te de orice tensiune.

Sursa