Încearcă să accepți totul în următoarele 24 de ore și vezi ce lucru uimitor se va întâmpla

Atunci când cineva te supără, acceptă asta, fără să reacționezi în vreun fel și observă ce se va întâmpla. Dintr-odată vei simți un flux de energie, pe care anterior nu l-ai mai simțit. Atunci când cineva te insultă, de obicei simți o slăbiciune, ești neliniștit și începi să te gândești cum să te răzbuni. În acest fel el te prinde în cârlig și începi să mergi în cercuri. Zile, nopți, luni, chiar ani nu vei putea dormi, vei avea visuri urâte. Oamenii își irosesc viața pe mărunțișuri, doar reieșind din aceea că au fost supărați.

Aruncă o privire în trecut și îți vei aminti ceva. Erai copil mic și învățătorul te-a numit idiot; ții minte încă de atunci și te simți ofensat. Tatăl tău ți-a spus ceva… ce demult a uitat, dar tu ții minte. Mama te-a privit într-un mod neplăcut și această rană încă nu s-a vindecat; dacă cineva o va atinge, tu vei exploda. Nu contribui la acutizarea acestei răni. N-o lăsa să-ți cuprindă tot sufletul. Întoarce-te la rădăcini, fii un tot întreg.

Douăzeci și patru de ore – numai douăzeci și patru de ore, orice s-ar întâmpla, încearcă să nu reacționezi, să nu te împotrivești. Vei simți un nou val de energie, de care nu ai mai simțit vreodată, un nou flux de puteri pentru viață, care vine chiar de la rădăcini. E suficient să afli, să simți acest gust și viața ta se va schimba. Vei râde de toate prostiile care te-au preocupat până acum, de toate supărările, reacțiile, răzbunările, care te distrugeau. Nimeni nu te poate distruge în afară de tine însuți; nimeni nu te poate salva în afară de tine însuți.

Osho

Sursa