Imagini demne de un fim cu efecte speciale. Vezi ce soluţie inedită au găsit chinezii la construcţia unei staţii de metrou într-un imobil!

China este ţara care vine întotdeauna cu soluţii incredibile şi inedite în materie de arhitectură şi construcţii.

De exemplu, în Giongqing, un oraş cu un număr mare de locuitori şi cu o suprafaţă mică, autorităţile au venit cu o soluţie inovatoare la construcţia unei staţii de metrou chiar în incinta unui imobil rezidenţial. Locatarii acestei case pot urca în metrou chiar din blocul lor, de la etajele şapte şi opt.

Conform proiectului, staţia a fost amenajată după darea în exploatare a blocului. Linia de metrou străbate clădirea turn de 19 etaje fără impedimente. Pereţii au fost izolaţi, iar garniturile de pe această linie au fost dotate cu reductoare de zgomot, asigurând astfel liniştea locatarilor.

Înaşa fel s-a ajuns la un compromis: datorită acestui proiect s-a reuşit construcţia unei linii de metrou şi păstrarea mobilului rezidenţial

Din cauza numărului mare de locuitori ai oraşului (49. de oameni) la o suprfaţă de 80 mln. de metri pătraţi, fiind limitaţi în spaţiul disponibil pentru construcţia drumurior, dar şi imobilelor rezidenţiale, autorităţile chineze au fost nevoite să găsească o asemenea soluţie.