Îi vei lua exemplul! Iată ce a mâncat și a băut cea mai longevivă femeie din lume, care a trăit 122 de ani

Jeanne Calment făcea tot ce nu recomandă medicii: fuma, consuma mult vin, carne roșie, zahăr și cafea. Iar în rezultat a trăit 122 de ani.

Jeanne s-a născut în 1875, primii săi 100 de ani au fost destul de obișnuiți. Însă în următoarea perioadă, bătrâna a început să cucerească recorduri. La 111 ani ea a fost recunoscută drept cea mai în vârstă femeie din Franța, iar peste 2 ani din lume. La 114 ea s-a filmat în filmul „Vincent e moi” (1990). La 120 de ani ea a fost recunoscută drept cel mai în vârstă om de pe planetă. Cu acest prilej Jeanne a realizat un funk-rap track cu denumirea „Stăpâna timpului”. Iar la 122 de ani a primit titlul de cel mai în vârstă om de pe Pământ.

Madam Calment a devin populară la ai săi 111 ani.  Referitor la longevitatea sa, femeia spunea că totul se datorează alimentației sale și stilului activ de viață. După 85 de ani Jeanne a început să se trezească în fiecare dimineață la 6:45 și să-și înceapă ziua cu o rugăciune. Apoi se așeza în fotoliu și făcea gimnastică. După care mergea la duș, pe care-l încheia cu o masare a pielii cu ulei de măsline.

La prânz Jeanne întotdeauna avea carne de vită, niciodată pește, iar după aceasta se delecta cu un pahar de vin și o țigară.

Bătrâna își dorea ca mâncarea să fie condimentată și prăjită. Iar fiecare masă a sa se termina cu o ciocolată la desert. Timp de o săptămână aceasta mânca un kilogram de ciocolată. Pe lângă asta, la fiecare mâncare ea adăuga ulei de măsline, spunând că acesta este secretul sănătății sale.

Locuind la azilul de bătrâni, Jeanne Calment a făcut câteva investigații medicale, care au arătat că starea sa mentală și generală e mult mai bună decât a celor ce sunt mai tineri cu zeci de ani ca ea. Atunci când a decedat, Jeanne avea 140 de cm și 40 de kg. Deși orbise practic de tot, starea sănătății sale era relativ bună.

Femeia a murit în 1997, continuând să consume multă ciocolată și vin, până în ultimele zile. Singurul viciu la care a renunțat cu un an înainte de a se stinge din viață a fost fumatul.

Sursa