Iepurași crescuți în ghiveci: Japonezii sunt înnebuniți după această plantă de cameră!

Ți-ai dorit vreodată să ai un iepure, dar nu ai timp sau spațiu pentru a avea grijă de un astfel de animal? Atunci de ce nu crești unul într-un ghiveci? Nu-ți face griji, nu am înnebunit. Mă refer la o specie de cactus cu frunze suculente pe nume Monilaria obconica, care are o trăsătură destul de unică (pe lângă faptul că este incredibil de drăguță), și anume faptul că pare că are urechi micuțe de iepure!

Aceste plante ciudate au năvălit ca o adevărată „furtună” oamenii din Japonia, o țară în care drăgălășeniile sau „kawaii” sunt un aspect important al culturii. Aici există o filosofie răspândită a plantelor, grădinăritului și aranjamentelor florale. Planta verde este crescută din ce în ce mai des de către japonezi din două motive: arată fix ca niște capete de iepuri și sunt și dulci!

Specia Monilaria obconica este vinovată de acest lucru. Cactusul a devenit celebru, datorită aspectului deosebit. Pe suprafața lui cresc niște biluțe albe, cu suc dulce.

Recent, un utilizator japonez al rețelei Twitter, numit @celely1128, a împărtășit câteva imagini cu aceste suculente. Foarte curând, fotografiile au devenit virale, fiind distribuite de peste 31.000 de persoane și apreciate de peste 42.000 de oameni.

Acești iepurași suculenți, care nu necesită decât puțin apă și lumină corespunzătoare, pot constitui un decor destul de inedit pentru biroul tău. Este o specie de cactus neobișnuită, care nu are țepi dar arată deosebit de adorabil în orice încăpere.