Ieftin și curat: 10 secrete care îți vor face casa să lucească

Uneori curățenia pare o misiune imposibilă, murdăria dificilă nu se ia cu orice produs, iar pentru gospodinele adevărate e atât de important ca locuința să lucească de curățenie.

Pentru ca îngrijirea casei să fie mai simplu și mai rapid de realizat, revista You! vine cu 10 sfaturi utile pentru o curățenie, realizată cu produse alternative foarte ieftine.

1. Curățarea cuptorului cu microunde

Pune un pahar cu apă și oțet ( raport 1:1) în cuptorul cu microunde și pornește-l pentru 5 minute. Aburii obținuți vor înmuia toată murdăria uscată. Ție nu-ți va rămâne decât să ștergi suprafața cu un burete.

2. Frigiderul

Pentru ca să nu fii nevoită să freci rafturile din frigider cu urme de mâncare, pune pe ele niște peliculă alimentară și atunci când se murdărește înlocuiește-o cu alta nouă.

3. Baia

Înmoaie niște vadă din celuloză în înălbitor și pune-o peste noapte pe zonele problematice. Dimineața rezultatul te va încânta!

4. Grătarul de pe plită

Pentru ca grătarul de pe plită să arate ca nou pune-l într-o pungă din plastic împreună cu 3 linguri de soluție de amoniac. Lasă-l pentru 12 ore și nu va rămâne nici urmă de grăsime arsă pe el.

5. Vasul de toaletă

„Coca-Cola” are o componență care poate să curețe vasul de toaletă mai bine decât produsele chimice speciale.

6. Organizarea lucrurilor mărunte

Ambalajele pentru ouă te pot ajuta să-ți organizezi totul în sertar, așa încât să fie ușor de găsit.

7. Depunerile de calcar în baie

Acestea pot fi ușor curățate cu ajutorul lămâiei. Șterge cu o jumătate de lămâie zonele afectate și ele vor începe să lucească.

8. Automobilul

Un burete mic fixat în capătul unui băț poate șterge praful chiar și din cele mai greu accesibile zone. Nu uita să înmoi buretele în oțet.

9. Jaluzelele

Curățarea jaluzelelor nu va mai fi o problemă, dacă vei folosi un ciorap. Îmbracă-l pe mână și șterge cu ușurință praful.

10. Covorul

Petele de pe covor pot fi scoase foarte uțor cu ajutorul detergentului pentru geamuri și a fierului de călcat. Stropește pata cu acestă soluție, pune o cârpă de care nu mai ai nevoie peste ea și calc-o.

Sursa