(video) Iată de ce trebuie să mânânci mai mult Usturoi: 7 proprietăți Benefice ale acestui aliment – Minune

Încă renumitul medic din Grecia Antică Hipocrate, care este numit părintele medicinei, folosea usturoiul pentru a trata diferite boli. Știința modernă a demonstrat recent că legendarul doctor avea dreptate, cercetând beneficiile uimitoare ale usturoiului și găsind explicația eficacității sale medicamentoase. 

7.Întărește imunitatea

Usturoiul crește peste tot în lume și este considerat unul din cele mai populare componente folosite în prepararea diferitor feluri de mâncare. Mirosul său puternic și gustul special se datorează substanței pe nume ,,alicină”, care are beneficii uimitoare asupra sănătății.

Într-un experiment care a durat 12 săptămâni s-a constatat, că includerea usturoiului în meniul zilnic a scăzut riscul îmbolnăvirii de răceală cu 63%! Durata medie a simptomelor de răceală la fel s-au micșorat cu 70%, de la 5 zile la un grup de oameni și până la 1.5 zile pentru pacienții, care au mâncat usturoi.

6.Se normalizează tensiunea arterială

În prezent bolile cardio-vasculare sunt cei mai importanți ,,ucigași” din lume. Cel mai des acestea încep cu tensiunea arterială mărită și hipertensiune. Examinările voluntarilor au arătat, că folosirea usturoiului în mâncare a influențat semnificativ asupra scăderii tensiunii arteriale la cei, care aveau nevoie de asta. Pentru un efect vizibil este necesară o porție de minim 4 căței de usturoi în fiecare zi.

5.Scade nivelul colesterolului

La oamenii, care aveau nivelul colesterolului ridicat a fost observată o scădere evidentă după ce aceștia au mâncat usturoi. Acesta a scăzut cu 10-15 %. Nivelul colesterolului ,,bun” de regulă rămâne fără schimbări. Până când nu a fost demonstrat, dacă consumul zilnic de usturoi scade nivelul de trigliceride în sânge.

4.Vor crește rezultatele sportive

Experimentele pe rozătoare au arătat, că usturoiul îi ajută să obțină progres în efortul fizic. Pacienții cu boli de inimă, care consumau ulei de usturoi timp de 6 săptămâni, au arătat o scădere a frecvenței cardiace de vârf de 12 % și o creștere a performanței fizice.

Alte cercetări au demonstrat, că usturoiul ajută la combaterea oboselii, cauzată de exerciții fizice. Iată de ce olimpicii din Grecia Antică îl mâncau atât de des!

3.Vei simți un efect de detoxifiere

Usturoiul ajută la eliminarea metalelor grele din organism. A fost demonstrat, că asta se datorează conținutului înalt de compuși ai sulfului, care ne protejează organele de daunele cauzate de toxine.

2.Chiar și oasele vor deveni mai tari

Experimentele pe șobolani au arătat, că consumul de usturoi minimizează pierderea masei osoase cu vârsta, fapt ce este deosebit de important pentru femei.

Cercetările, la care au participat doamnele aflate la etapa menopauzei, au arătat că doza zilnică de extract de usturoi uscat (egală cu 2 grame de usturoi crud) a redus semnificativ indicatorul de deficit de estrogen.

1.Scade riscul bolilor Alzheimer și demență senilă

Radicalii liberi aduc daune permanente organismului nostru, în special creierului, iar asta duce la îmbătrânire. Usturoiul conține antioxidanți, care protejează organismul de daunele aduse de acești compuși.

S-a demonstrat, că usturoiul mărește nivelul de fermenți antioxidanți, deasemenea reduce stresul la oamenii cu o tensiune arterială ridicată. În combinație cu celelalte beneficii enumerate ale usturoiului, acest aliment previne bolile de tip Alzheimer și demența.

 

sursa