Iată de ce nu trebuie să mergi niciodată în ospeție cu mâinile goale

Citește un fragment din cartea lui Deepak Chopra „Cele șapte legi spirituale ale succesului”.

„ Atunci când întâlnești pe cineva. Oferă-i în gând binecuvântare, dorește-i să fie fericit, să aibă cât mai multe bucurii și zâmbete. Acest tip de dăruire „mută” are o putere colosală.

În copilărie am fost învățat un lucru foarte important, pe care l-am transmis și copiilor mei – să nu mergi niciodată în ospeție cu mâinile goale, nu intra niciodată în casa omul care te-a invitat fără cadou.

Ai putea să spui: „Cum să dău altcuiva ceva, dacă nici eu nu primesc nimic?”

Este suficient să aduci o floare. O mică floare.

Este suficient să aduci o felicitare sau un bilețel ilustrat pe care vei scrie despre sentimentele tale față de această persoană.

Tu poți dărui un compliment.

Tu poți dărui o rugăciune…

Învață și obișnuiește-te să oferi oriunde ai merge, pe oricine ai întâlni. Cu cât mai mult oferi, cu atât mai mult câștigi, aceasta este legitatea. Iar cu cât mai mult primești, cu atât mai mult vei putea oferi mai departe.

Natura noastră adevărată este bogăția și belșugul, suntem bogați în mod natural, pentru că bogăția ne alimentează dorințele și necesitățile noastre. Noi nu pierdem nimic pentru că firea noastră constă într-un potențial nemărginit și în niște posibilități nelimitate. De aceea, conștientizează faptul că ești deja bogat, indiferent cât de puțini bani ai, căci adevărata sursă a bogăției este câmpul potențialității pure, este conștiința care știe cum să împlinească orice nevoie, inclusiv nevoia de fericire, de iubire, de râs, de pace, armonie și cunoaștere. Dacă urmărești, mai îtâi de toate, aceste lucruri – nu numai pentru tine, ci pentru toți cei din jur – tot restul va veni de la sine.”

Sursa