(video) Iată cum se va schimba viața ta, dacă vei începe să te trezești la 5:30

Potrivit statisticilor, în medie, un matur se trezește dimineața între orele 6:00 și 7.30, dacă acesta urmează să ajungă la serviciu la ora 9:00. Probabil și tu te trezești cam în acest interval, încerci să te readuci la viață cu o cafea și te strădui să nu adormi la locul de muncă în prima jumătate a zilei. Dacă te ții de acest program zilnic, cu siguranță, nu-ți mai rămâne timp pentru alte activități, seara nu vrei decât să ajungi pe canapea, în fața televizorului. Astfel, nu mai ai timp pentru sport, dezvoltare personală și creație. Tot ce primești este oboseala permanentă. Dar ce ar fi dacă vei decide să-ți schimbi viața și să te trezești în fiecare zi la 5:30? Ține-te de acest program cel puțin o lună și vei savura din plin toate oportunitățile oferite de acest nou stil de viață.

1. O să-ți mărești productivitatea

Toți oamenii de succes se trezesc dimineața devreme, fără excepții. Dacă vei începe să te trezești mai devreme vei înțelege că dimineața este cea mai productivă parte a zilei. La început de zi tu ai un corp odihnit și o minte limpede, de aceea te vei putea concentra mai bine.

2. N-o să ai motive de grabă

Cu siguranță, dimineața faci totul în grabă ca să reușești și oricum vii ultimul la serviciu. Acest obicei te face să fii nervos și să rămâi în urma colegilor. Dacă te vei trezi la 5:30, vei avea timp suficient ca să te pregătești și să ajungi la locul de muncă. Nu vei fi nevoit să te grăbești, de aceea vei fi mult mai calm și mai sigur pe tine.

3. O să-ți faci noi obiceiuri

Noile obiceiuri vor avea un rol decisiv în ceea ce privește dezvoltarea personală. Dimineața este timpul ideal pentru a-ți face un nou ritual. El o să te facă mult mai organizat și mai sănătos.

4. O să ai o formă fizică mai bună

Dacă te vei trezi dimineața devreme, o să ai mai mult timp pentru a te menține în formă. Alergatul de dimineață poate fi un ritual, care va da rezultate în câteva săptămâni. Începe să alergi cel puțin câte 30 de minunte în fiecare dimineața și vei căpăta multă energie și un corp frumos.

5. O să poți savura tăcerea

Unul dintre avantajele trezitului devreme este și liniștea matinală. N-o să mai auzi zgomotul urban, plânsete, țipete și mașini. Asta o să te ajute să planifici totul mult mai bine și să-ți aduci în ordine gândurile.

6. O să economisești timp și energie în timpul deplasării spre serviciu

Nu cred că-ți place să mergi spre serviciu în orele de vârf. Trezitul de dimineață te poate scăpa de această problemă. Transportul public e mult mai liber de dimineață, iar în stradă circulă mult mai puține mașini.

7. O să ai timp pentru un dejun sănătos

Atunci când sari peste micul dejun, spre prânz începi să simți o foame nebună și în rezultat mănânci prea mult și nesănătos. Dacă te vei trezi devreme vei reuși să-ți pregătești un dejun bogat în nutrienți, care îți va oferi multă energie.

8. Vei dormi mai bine 

Persoanele nocturne, de obicei, nu au un regim, ele se culcă la ore diferite. În timp ce persoanele matinale încearcă să se țină de un anumit regim. Lipsa acestuia poate favoriza apariția unor urmări neplăcute precum obezitatea și nivelul ridicat de colesterol. Atunci când te culci târziu, ai nevoie de 10-12 ore pentru a-ți împlini somnul.

Cum înveți să te trezești mai devreme

-Deschide jaluzelele înainte să te culci: primele raze ale soarelui te vor ajuta să te trezești.

-Renunță la gadget-uri cu cel puțin o oră înainte de somn. Studiile au arătat că lumina albastră de la ecranul acestora ne face să adormim mai greu.

-Culcă-te mai devreme. Citește ceva înainte de somn, te va ajuta să adormi mai repede.

-Găsește un motiv important pentru care să te trezești mai devreme.

Sursa