Iată cum să slăbești fără diete și sport: 10 secrete care îți vor fi de ajutor!

Aceste sfaturi și mici observații te pot ajuta dacă ai obiceiul să te supraalimentezi în mod constant și dorești să slăbești. În primul rând, ar trebui să înțelegi și să nu uiți: trebuie să mănânci conștient.

Ia masa cu oameni zvelți

După cum arată studiile, oamenii preferă să construiască relații de prietenie nu numai cu cei cu care au păreri și interese similare, ci și cu cei care cântăresc la fel. În compania oamenilor care mănâncă în exces în mod regulat și tu vei obișnuit să te supraalimentezi. Încearcă să mergi la cină cu prietenii mai slabi ca tine, acest lucru te va ajuta să te menții în formă.

Aprinde lumina

Iluminarea slabă este potrivită pentru o cină romantică la un restaurant, dar s-a demonstrat: atmosfera creată de lumina slabă ne face să mâncăm mai mult.

Nu bea băuturi răcoritoare dietetice

Cola fără zahăr pare a fi un produs special conceput pentru cei care au grijă de greutatea lor, însă îndulcitorii artificiali fără calorii contribuie la creșterea în greutate și nu previn asta. La această concluzie au ajuns cercetătorii în 2016.

Aplică puțină vanilie la încheietura mâinii

S-a observat că unele arome, inclusiv vanilia, împiedică supraalimentarea. Încă nu există suficiente cercetări în acest domeniu, dar experiența nutriționiștilor de la clinica de dietă Mayo arată că această metodă funcționează și te face să te simți mai bine (mai ales dacă îți place acets miros).

Menține bucătăria curată

Farfuriile cu resturi de mâncare, fărâmiturile pe masă și ușile întredeschise ale dulapurilor sunt dăunătoare pentru talia ta. Gunoiul se asociază cu junk food, iar scopul tău este să te alimentezi sănătos.

Cumpără perdele groase

Ritmurile circadiene sunt extrem de importante pentru sănătatea și bunăstarea ta. Dacă vrei să te odihnești și să dormi suficient, dormi în întuneric complet. Se știe că lipsa somnului și supraalimentarea merg întotdeauna mână în mână.

Optează pentru farfurii mici

Încearcă să înlocuiești farfuriile cu altele mai mici, chiar și cele pentru desert. Obișnuim să ne săturăm mai repede dacă mâncăm din farfurii pline, însă dacă farfuria e mică și riscul de supraalimentare este redus.

Mănâncă cu bețișoare sau ține furculița în mâna greșită

Tot ceea ce ne face să mâncăm mai încet ne face să ne săturăm mai repede și promovează alimentația conștientă. Încearcă să renunți la furculiță și mănâncă cu bețișoarele – acest lucru va încetini cu siguranță procesul. Sau ține furculița în altă mână decât cea cu care obișnuiești să lucrezi.

Privește și planifică

Ești la o cină și îți fug ochii de la felurile de mâncare de pe masă? Înainte de a începe să mănânci, privește și analizează cu atenție mâncarea. Planifică exact ce vei mânca și respectă ferm planul. De multe ori ne dăm seama târziu că am mâncat prea mult. Planificarea ajută la menținerea volumului de alimente consumate sub control.