Iată cum să deosebești, care ouă provin de la o găină sănătoasă! Răspunsul este simplu!

Produsele pe care le consumăm au un impact direct asupra organismului, sănătății și bunăstării noastre. În ultimii ani, oamenii devin tot mai îngrijorați de calitatea alimentelor de pe rafturile magazinelor. De exemplu, interzicerea produselor cu OMG este una dintre consecințele acestor preocupări. Dar pericolul se ascunde nu doar în organismele modificate genetic, cât și în condițiile tehnologice și de producție a produselor alimentare.

Pentru a mânca sănătos, trebuie să cunoaștem originea alimentelor de pe masa noastră. Să luăm de exemplu ouăle de găină – un produs foarte răspândit și întrebat în întreaga lume, pe care oamenii îl mănâncă în fiecare zi. Acestea pot arăta la fel și pot avea un gust asemănător, dar există o mare diferență între ouăle „de casă” și cele din supermarket.

Care ouă sunt mai sănătoase și cum să ne dăm seama de proveniența lor? 

Așadar, au fost cumpărate trei cutii de ouă proaspete în locuri complet diferite.

-Prima a fost cumpărată direct de la un fermier – antreprenor angajat în creșterea găinilor ouătoare la propria fermă mică;

-A doua a fost cumpărată de la piață de la o bătrână, care susține că găinile sunt crescute la curte și sunt hrănite cu mâncare naturală;

-A treia de pe un raft de la supermarket.

Mai întâi luăm un ou de la fermă, îl spargem în tigaie. Oul arată bine, fără miros neplăcut, gălbenușul este uniform, arată apetisant.

După care spargem un ou din cele cumpărate de la femeia de la piață.

Și în cele din urmă, spargem și un ou cumpărat de la supermarket. Ca și în cazurile anterioare, oul arată destul de bine. Dar, toate cele trei ouă se deosebesc după culoarea gălbenușului.

În ciuda asemănării, primul ou este mult mai sănătos decât celelalte două. Atrage atenția la culoarea gălbenușului – cel de la fermă are o culoare portocalie mai aprinsă.

De regulă, culoarea portocaliu închisă indică faptul că oul este foarte folositor. Ouăle provenite de la găinile crescute în cadrul fermelor mici sunt mai proaspete și mai bogate în vitamine și nutrienți: acizi grași folositori, vitaminele A și E. Astfel de ferme oferă condiții mult mai bune pentru păsări decât întreprinderile mari.