Iată cum să ascunzi dezordinea din casă cu doar 15 minute înainte de sosirea oaspeților!

Te-ai trezit vreodată în situația în care oaspeții sunt aproape în pragul ușii iar prin casa ta pare că tocmai a trecut un uragan? Suntem siguri, că cel puțin o dată în viață, fiecare a fost într-o astfel de încurcătură. Din fericire, există câteva metode de curățare rapidă, datorită cărora nu vei ajunge să te simți penibil în fața oaspeților tăi.

Desigur, ne place curățenia, dar credem că există lucruri mai interesante decât dereticarea generală. Prin urmare, îți vom spune cum să faci rapid ordine în casă și să îți impresionezi oaspeții.

1.Holul

Holul este fața casei tale și poate crea o impresie de durată oaspeților tăi. Atât rea, cât și bună. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să aranjezi lucrurile în această încăpere în doar câteva minute.

-Strânge toate hainele de pe cuier. Acestea fac ca holul să arate încărcat și micșorează vizual spațiul din încăpere.

-Dacă nu ai un raft special pentru încălțăminte, ascunde pantofii și papucii într-o geantă pentru cumpărături și atârn-o de un cârlig.

-Păstrează facturile, ziarele și cheile departe de ochii vizitatorilor. Pune toate lucrurile mărunte într-o cutie și promite-ți să îi acorzi atenția cuvenită în viitorul apropiat.

-Pentru a curăța rapid covorașul de la intrare, îl poți presăra cu bicarbonat de sodiu. Acesta absoarbe umezeala și murdăria. Apoi, folosește aspiratorul pentru a curăța totul.

2.WC-ul

Curățarea toaletei nu este o ocupație plăcută. Dar și aici poți scăpa rapid.

-Șterge toaleta cu o soluție dezinfectantă.

-Nu uita de un rulou nou de hârtie igienică. Apropo, oamenii de știință chiar au efectuat multe sondaje cu privire la modul corect de a plasa hârtia ingienică pe suport. S-a dovedit, că ruloul ar trebui să atârne cu capătul spre exterior, de la perete.

-Adaugă o aromă plăcută. Câteva picături de ulei esențial aplicate pe un disc de bumbac dezodorizează perfect camera.

4.Camera de baie

Încă o cameră în care trebuie să cureți totul rapid până la sosirea oaspeților. Aici poți avea de lucru ore întregi, dar noi știm cum să o faci cât mai repede!

-Pornește apa caldă cu câteva minute înainte de curățare (în timp ce faci curățenie într-o altă încăpere). Aburul va umezi suprafața și apoi îți va fi mai ușor să ștergi toate petele.

-Nu uita să atârni prosoape curate și să verifici dacă este suficient săpun.

-Strânge toate periuțele de dinți, pieptenele și alte obiecte de igienă personală.

-O soluție simplă pentru oglindă: nailonul îmbibat cu apă îi va readuce strălucirea anterioară. Poți utiliza chiar și colanții pentru asta.

4.Bucătăria

Bucătăria este locul de care depinde confortul în toată casa. Pentru a nu te face de rușine, îți oferim câteva sfaturi despre cum să o aduci în stare aproape perfectă într-un timp record.

-Specialiștii în curățenie spun că trebuie să ștergi toate suprafețele nu cu mișcări circulare, ci în formă de S. Acest lucru economisește timp și îmbunătățește calitatea de curățare.

-Dacă ușa frigiderului este din oțel inoxidabil, atunci uleiul de nucă de cocos te va ajuta să obții rapid strălucirea necesară. Aplică puțin pe o cârpă și șterge toate amprentele și petele – după câteva secunde vor dispărea.

-Parchetul laminat poate fi spălat rapid cu ajutorul șamponului pentru păr.

-Imaginea chiar și celei mai curate bucătării poate fi ușor stricată de un ceainic murdar. Pentru a îndepărta cu ușurință murdăria, este suficient să încălzești vasul înainte de a începe curățarea.

5.Camera de zi

Cea mai importantă cameră, unde se adună toți oaspeții, este camera de zi. Există multe sfaturi amuzante despre cum să maschezi dezordinea, de exemplu să stingi lumina, să torni mai mult vin oaspeților sau să acoperi petele de pe canapea cu perne decorative. Dar, noi știm că poți face totul mult mai rapid și mai eficient!

-Racleta pentru curățarea geamurilor îndepărtează foarte bine praful și părul animalelor de companie de pe mobilier și covoare. Umezește în prealabil suprafețele pe care intenționezi să le cureți.

-Trucul cu simetria. Aranjează mobilierul și obiectele interioare (cărți, vaze) paralel sau perpendicular cu pereții. Acest lucru va crea o senzație vizuală a ordinii.

-Mirosurile joacă un rol foarte important. Este suficient să prepari o cafea tare și oaspeții vor avea o senzație inexplicabilă de confort. Poți face și mai simplu: adaugă bețișoare de scorțișoară, mere uscate și coji de portocale în apă clocotită și mirosul delicios se va răspândi cu ușurință în toată casa.

-Poți înlătura petele lăsate de animalele de companie în doar 30 de secunde. Șterge murdăria cu orice lichid care conține alcool și aceasta va dispărea.

Cunoști și alte trucuri pentru o curățare rapidă?