Iată cine trebuie să mănânce zmeură și să bea ceai din frunzele acestui fruct

Zmeura este un fruct dulce, aromat din care iese o dulceață foarte gustoasă, numai bună pentru zilele reci de iarnă. Deși gospodinele noastre s-au obișnuit s-o pună la păstrare în borcane, pentru ca să beneficiezi de maximum de vitamine, îți recomandăm s-o consumi proaspătă sau congelată.

Beneficiile zmeurei

Zmeura este considerată un fruct cu un conținut caloric redus, un pahar de zmeură conține circa 80 de calorii.  Una dintre proprietățile sale este cea diuretică, fapt prin care curăță organismul de toxine și grăbește metabolismul. Ea elimină surplusul de apă din organsim, îmbunătățește activitatea rinichilor, reduce umflăturile. De asemenea, zmeura contribuie la distrugerea și scoaterea calculilor renali. În această situație este recomandat consumul de infuzie din frunze de zmeură.

Dacă vrei să incluzi zmeura în meniul tău zilnic, trebuie să știi că ea conține o cantitate mare de carbohidrați, de aceea nu trebuie să exagerezi. Probabil deja știi, că zmeura este binevenită în cazul răcelii și gripei pentru că ajută la scăderea febrei.

Acest fruct este folositor și pentru activitatea inimii. El completează rezervele de fier în organism și îmbogățește organele cu oxigen. Zmeura este binevenită în cazul problemelor hormonale, mai ales atunci când se încearcă a se concepe un copil sau în perioada menopauzei.

Tinctura de zmeură este eficientă și la scăderea tensiunii arteriale, problemelor dermatologice ( acnee) și ca profilaxie a cancerului.

Zmeura în cantități reduse nu este interzisă nici diabeticilor, întrucât are un indice glicemic scăzut. Dacă suferi de gastrită cu aciditate scăzută, poți bea suc de zmeură diluat pe jumătate cu apă. Dacă te confrunți cu problemele legate de mucoasa gastrică, bea ceai din frunze de zmeură.

Zmeura este folositoare și în scopuri cosmetice. Măștile ce conțin acest fruct refac structura pielii, uniformizează culoarea pielii și reduc petele de pigmentare.

Beneficiile frunzei de zmeură

Frunzele de zmeură conțin de câteva ori mai multă vitamina C decât fructele. Infuzia din ele este binevenită în cazul febrei și ajută la eliminarea flegmei din bronhii.

Și părul tău poate arăta mai bine datorită tincturii de zmeură, este suficient să-ți clătești părul cu ea pentru a căpăta un luciu sănătos.