Iată cele mai noi și inteligente 15 idei pentru a amenaja o locuință mică

Amenajarea spațiului într-o locuință mică este extrem de importantă. De asta depinde cât de confortabil te vei simți, cât de încăpătoare vor fi odăile și cât de armonios va arăta interiorul.

1. Camuflarea

Regulile principale de amenajare a unui spațiu mic sunt – minimalismul și funcționalitatea. Dacă ai un antreu mic, optează pentru dulapurile incorporate.

3. Lasă lumina să pătrundă

Atunci când încercăm să împărțim o singură cameră pe zone, trebuie să lăsăm soarele să ajungă peste tot. Cea mai potrivită alegere va fi peretele despărțitor semitransparent din sticlă sau plastic.

3. Deschide spațiul

Ușile mari glisante te pot ajuta să creezi senzația de spațiu larg. La fel, poți folosi aceste uși pentru zonarea camerei.

4. Mobila invizibilă

Atunci când îți alegi mobila pentru o casă mică, optează pentru fațade metalice, lucioase sau chiar ca oglinzile. Asta o să le facă să arată mai mici și o să lărgească spațiul.

5. Rafturile

Într-o încăpere mică alege neapărat rafturi până în pod, altfel riști să micșorezi și mai tare spațiul, fiindcă tavanul va părea mai jos. Rafturile sunt potrivite și pentru zonare.

6. Garderobă deschisă

Un dulap mare poate să ocupe mai mult spațiu decât îți permiți, de aceea optează pentru construcții deschise de care să agăți umerașele cu haine.

7. Mobilă funcțională

În prezent producătorii de mobilă vin tot mai des cu idei de mobilă funcțională. Uite cum 2 metri pătrați pot îndeplini cel puțin 3 funcții: de dormit, de lucru și de stocare.

8. Accentele

Nu te teme de culorile aprinse, limitându-te doar la cele pastelate. Designerii spun că un accent de culoare poate face interiorul mai viu și mai dinamic.

9. Mai aproape de podea

Utilizarea mobilei joase este încă un truc care te ajută să amenajezi o cameră stilată și confortabilă.

10. Perdele grele

Nu te teme să le utilizezi. Perdelele grele, de o culoare ce contrastează cu restul interiorului vor face tavanul să arate mai înalt și vor atrage atenția spre geam.

11. Pereții dispărțitori lejeri

Dacă te-ai apucat de o reparație serioasă, ea în calcul și înlocuirea pereților clasici cu cei mai lejeri. Ei îți vor da senzația de libertate.

12. Spațiu suplimentar

Atunci când ai un spațiu restrâns trebuie să gândești în afara standardelor și să găsești spațiu acolo unde alții cred că nu este.

12. Mobilă transformabilă

Deși aceasta o să coste mai scump, cu siguranță o să te facă să te simți confortabil și într-un spațiu extrem de restrâns.

14. Sertare cu secrete

Fii ingenios și proiectează-ți mobila care să corespundă tuturor necesităților tale indiferent de mărimea spațiului.

15. Colțurile

Colțurile goale sunt o pierdere de spațiu. Vezi în ce colț din casa ta se potrivește o mică bibliotecă.