Iată ce vede un șofer pe timp de noapte! Ai avea curajul să traversezi? Află în ce condiții ai putea, fără să-ți riști viața

Mulți stimați pietoni, vă rugăm un pic de atenție. Uitați-vă în imaginea de mai jos, e ceea vede un șofer atunci când e întuneric și condițiile meteo sunt nefavorabile.

În fotografie nu se văd încă luminile reflectate în oglinzi, stropitul de către alte mașini și situația iritantă din cauza concentrației forțate.

Voi vedeți pietonii din stânga, care vor să traverseze? Ei sunt acolo. Dar indicatorul „trecere de pietoni”?

Însă credeți-ne, toate astea se văd foarte prost! De obicei, în perioada rece a anului oamenii îmbracă haine închise la culoare, iar zonele de trecere nu sunt iluminate.

Aceasta nu este o justificate, este o măsură de precauție.

În aceste situații șoferii sunt nevoiți să manifeste o concentrație maximă, însă și voi, mulți stimați, pietoni, vă rugăm să îmbrăcați haine reflectorizante sau cel puțin colorate, folosiți lanterne sau telefoane pe zebră. Alegeți trecerile mai ușor vizibile. Arătați-le șoferilor intenția de a traversa, pășiți pe carosabil doar după ce vă veți convinge că șoferul mașinii este gata să vă permită să treceți. Nu vă grăbiți, șoferul de pe banda alăturată ar putea să nu vă observe.

Ajutați-i pe șoferi să evite accidentele! Protejați-vă viața!

Sursa