Iată ce fac femeile care nu îmbătrânesc: 6 reguli de aur + un elixir al tinereții. Convinge-te și tu că funcționează!

Există foarte multe femei care practic nu îmbătrânesc, chiar dacă trec anii. Și pielea e curată și riduri aproape că nu au, decât cele de expresie…

Și zâmbesc atât de des de parcă viața lor e perfectă…Încearcă să întrebi care este secretul frumuseții lor! Te asigurăm că fiecare dintre ele are secretele sale, însă există și niște principii generale, comune pentru toate.

Prima regulă: Fii atentă la digestie

Sistemul digestiv trebuie să lucreze ca ceasul. Constipațiile otrăvesc organismul și sunt cauza unui ten lipsit de viață. În medicina orientală, intestinul subțire este asociat cu rădăcinile corpului. Respectiv, dacă acestea vor fi sănătoase și organismul va înflori și va fi plin de vitalitate. Sănătatea intestinului nostru este o consecință, în primul rând, a alimentației: fructe și legume proaspete, apă purificată, salate, terciuri și ceai de romaniță.

Apropo, despre apă: tenul, silueta și energia corpului depind în mare măsură de cantitatea de apă consumată.

Această legătură este evidentă, întrucât pielea, de exemplu, are în componența sa colagenul – mai numit și proteina tinereții. Atunci când organismul este bine hidratat, colagenul absoarbe apa și își mărește volumul, în timp ce tenul capătă un aspect neted, iar ridurile se micșorează sau chiar dispar.

Iată de ce este foarte important de consumat 1,5-2 litri de apă pe zi.

A doua regulă: Un somn odihnitor

Insuficiența de somn este cel mai mare dușman al frumuseții pielii și părului. Încearcă să te culci cât mai devreme pentru a dormi suficient. Deși mulți consideră că somnul este o pierdere de timp, de fapt acesta este mult mai important decât se crede. Pe lângă faptul că organismul se relaxează, creierul se purifică emoțional și informațional în timpul somnului. Așa că nu ignora acele 8 ore de odihnă necesare pentru sănătate și frumusețe.

A treia regulă: Aerul curat 

Dacă petreci toată ziua în birou, ai grijă ca măcar seara să faci o plimbare la aer curat. Deși cel mai indicat este să mergi pe jos până și de la serviciu, cel puțin 2 stații. De asemenea, geamurile din încăpere trebuie să fie deschise cât mai des și cât mai mult, în măsura în care îți permite temperatura de afară.

Încă o recomandare în acest sens este sauna. Se spune că omul trebuie să elimine prin transpirație de 3 ori mai multe toxine, decât prin intestinul gros și prin rinichi.

A  patra regulă: Vitaminele

Unde poți găsi vitamine nu este un secret pentru nimeni. Sigur nu în țigări, alcool sau prăjituri. Doar că trebuie să ai în vedere că iarna cele mai multe vitamine se găsesc în fructele uscate.  Unii specialiști consideră că cele mai vitaminoase produse sunt: fasolea, coacăza, brocoli, ovăzul, portocalele, dovleacul, soia, somonul, spanacul, ceaiul negru și verde, roșiile, carnea de curcan, nucile și iaurtul.

A cinea regulă: Starea emoțională

Tinerețea se menține, dacă emoțiile negative sunt evitate. Dacă ești la fel de bucuros de viață ca în tinerețe, zâmbești, glumești, ești binevoitor, ai o ocupație care-ți aduce plăcere și nu invidiezi, atunci bătrânețea va fi mult mai indulgentă cu tine.

A șasea regulă: Ai grijă de pielea gâtului și a mâinilor

Oscilațiile de temperatură, spălatul vaselor, a rufelor, curățenia prin casă cu produse chimice, toate acestea au o influență negativă asupra pielii mâinilor. Și dacă fața avem grijă s-o machiem, de zona gâtului și de mâini uităm să avem grijă. Așa că nu uita de mănuși, atât cele pentru curățenie, cât și cele pentru sezonul rece, pe care trebuie să le porți de când temperatura aerului scade până la +4 grade Celsius.

Și pentru final: „elixirul  tinereții”. Acest remediu este recomandat să-l bei de la 30 de ani. Ai nevoie de: 200 g de romaniță, 100 g de imortelă, 100 g de sunătoare și 100 g de boboci de mesteacăn. Mărunțește-le toate și amestecă-le. Toarnă jumătate de litru de apă clocotită peste o lingură din acest amestec. Bea câte un pahar cu o linguriță de miere dimineața, înainte de dejun, și seara, înainte de culcare, timp de o lună de zile. Poți repeta cursul peste 5 ani.

Sursa

error: Content is protected !!