Nu suntem unicii care împărtășim generozitatea. Cercetătorii au descoperit noi asemănări între oameni și șobolanii

Un grup de cercetători de la Universitatea din New York au descoperit un lucru neverosimil despre șobolani. Este foarte posibil că și ei au coșmaruri, determinate de anumite traume psihologice, la fel ca și oamenii.

Potrivit playtech.ro, în creierul șobolanilor sunt situate două structuri diferite ce poartă denumirea de hipocampi, unde se păstrează coordonatele mentale despre lumea în care trăiesc.

Gyorgy Buzsaki, conducătorul echipei de cercetare, a stabilit că șobolanii, după ce trăiesc o anumită experiență peste zi, văd aceste imagini în timp ce dorm, adică într-un fel și ei visează.

Experimentul a fost făcut în baza unui șobolan care primea un puf de aer generat de un dispozitiv de curățare a tastaturilor într-o anumită secțiune de traseu pe care el îl parcurgea. Cu timpul șobolanul a început să se teamă de acest loc, ceea ce s-a întâmplat și în cazul altor semeni de-ai săi. La fel, cercetătorii au mai observat că niște structuri de lângă creier se activează când ei sunt speriați, așa cum se întâmplă și la oameni.

În concluzie, s-a stabilit că și în creierul șobolanilor se activează centrul fricii înainte de a adormi, dacă s-au speriat în decursul zilei.

Totuși, se pare că aceasta nu este unica asemănare dintre oameni și aceste rozătoare.

Un studiu realizat de un grup de neurologi ai Universității din Cicago a arătat că șobolanii pot avea anumite caracteristici umane precum empatia și generozitatea, manifestate în raport cu alți reprezentanți ai acestei specii.

Mai există un lucru curios care leagă aceste 2 categorii diferite de viețuitoare. Michael Roberts, de la Colegiul de Medicină veterinară al Universității din Missouri a demonstrat că lenea este genetică, ceea ce s-a adeverit atât pentru rozătoare, cât și pentru oameni.

Așadar, se pare că ne asemănăm cu șobolanii, mai mult decât ne-am fi imaginat. Cine știe ce vor mai descoperi oamenii de știință în continuare…

Foto: pexels.com

error: Content is protected !!