Iată care sunt cele mai convingătoare 6 fraze, pe care să le incluzi în vocabular. Vei face pe oricine să-și schimbe părerea!

Deși unii consideră că părerile lor sunt absolut imparțiale și nu pot fi influențate, unele fraze se pare că îi pot convinge să adopte o cu totul altă viziune, fără ca cineva să fie insistent în raport cu ei.

Iată câteva fraze-cheie care chiar funcționează.

1. „Ați făcut vreodată vreo excepție?” Este o frază potrivită pentru situațiile în care trebuie să ajungi undeva și accesul este interzis.

Imaginează-ți că vrei să intri într-un club sau într-un parc de distracții supraaglomerat. La intrare stau agenții de securitate și nu-ți permit să treci. Încearcă să le spui: „Ați făcut vreodată vreo excepție?” sau „Poate astăzi veți faci o mică excepție?”. Cel mai probabil că persoana respectivă va face această mică excepție, dacă îi vei vorbi respectuos.

2. Atunci când cineva nu este categoric de acord cu tine, nu este cazul să-i impui viziunea ta sau să-i demonstrezi contrariul. În acest fel vei obține efectul invers, persoana se va încăpățâna și mai mult. Trebuie să-i mergi în întâmpinare și să-i zici: „Ascultă, eu m-aș fi simțit la fel în locul tău”. Dă-i de înțeles că îi accepți părerea, dar totodată vorbește-i despre toate oportunitățile, pe care le va pierde dacă nu va fi de acord cu tine.

3. Următoarea frază o poți folosi la un interviu de angajare. Numai că trebuie să fii un bun specialist în domeniul tău pentru a o putea folosi. Uite ce întrebare îi poți adresa angajatorului: „ Dacă nu mă angajați acum, cum veți înțelege peste un an, că ați făcut o alegere corectă?”. După această frază, angajatorul își va da seama că tu intenționezi să devii un angajat bun, chiar dacă te va vedea inițial la un post de subaltern. Acesta va fi un motiv bun pentru un final pozitiv al interviului.

4. Frazele în care se menționează numele interlocutorului. Aproape orice angajat, fie el chelner, paznic sau administrator are un ecuson cu prenumele său. Atunci când i te adresezi pe nume, interlocutorului i se crează senzația că vă cunoașteți de mult timp și devine mult mai predispus să te ajute.

5. Scara acordului. Există așa o tactică, constituită din mai multe întrebări, care într-un final determină persoana să nu-ți poată refuza. Este ideală pentru o invitație „urgentă” la întâlnire.

Începe dialogul cu persoana de care îți place în felul următor: „Ai auzit vreodată de salsa?”. Ți se va răspunde:„Da, sigur”.„Vrei să mergi azi la o lecție de salsa, organizată de un coregraf renumit?”. Persoana va accepta, iar ulterior vei putea să-i adresezi întrebarea principală referitoare la întâlnire și la numărul de telefon.

6. Expresia „Pentru că!” Este foarte convingătoare, de aceea funcționează mereu. Atunci când începi să argumentezi așa, interlocutorul tău începe să creadă că tu știi ceva ce i-ar putea schimba părerea.

Imaginează-ți că ești în ospeție, iar canapeaua este ocupată de mai multe persoane. Este suficient să-i zici unui prieten care stă așezat pe ea: „Poți să te dai mai încolo, pentru că vreau să mă așez pe această canapea?” Fii sigur că îți vor face loc toți cei așezați, nu doar cel căruia te-ai adresat.

Sursa