Iată care sunt cele 5 reguli ale fericirii! Le poți învăța de la clovnul, care a dăruit-o din plin

Renumitul clovn rus, Slava Polunin, îți spune cum să ajungi la acea stare în care îți vine să zbori.

1. Adună în jur doar oameni, pe care vrei să-i îmbrățișezi

N-o să-ți iasă nimic cu cei, pe care nu vrei să-i îmbrățișezi. În echipele mele au fost doar oameni fără de care nu puteam să-mi închipui munca.

Cum să nu vă săturați unul de altul? Există un mic secret. Eu fac așa ca artiștii să nu fie mereu împreună. Îi despart pentru o vreme.

2. Nu fă ceea ce nu-ți place

Cândva am lucrat la Cirque du Soleil – un loc minunat, cel mai bun circ din lume. Dar nu era al meu. Prima jumătate de an cumva a trecut – creație, repetiții… Iar ulterior totul s-a transformat într-o fabrică, care trebuie să realizeze o anumită producție. Am simțit că nu mai pot, dar aveam un contract semnat pentru un an. Mi s-a spus că pot pleca, dacă o să găsesc pe cineva care să mă înlocuiască. Ce noroc am avut când șoferul taxiului în care am urcat în acea zi era un fost coleg de-al meu, actor și el. A fost o minune, mai ales că visul vieții lui a fost să ajungă la Cirque du Soleil.

3. Nu vorbi de rău

Acesta este unul dintre principiile echipei noastre. Este interzis. Niciodată nu vorbim că cineva nu face ceva bine. Ne spunem reciproc, doar cât de minunați suntem. Trebuie să ne inspirăm unii pe alții, uneori să mințim, dar să ne admirăm.

4. Nu-ți lua un sandivici mai mare decât gura

Fiecare om are un anumit volum de puteri. Și doar atunci când de acest principiu se ține cont, valorificarea acestor puteri crează o atmosferă plăcută. Eu, de exemplu, știu sigur că un artist nu poate munci mai mult de 8 săptămâni la rând, de aceea a noua săptămână în echipa noastră este una de odihnă.

5. Transformă-ți viața într-o operă de artă

Până la 50 de ani eu nu am avut o casă. Dar am observat că soția mea era tristă din această cauză. Am început să caut. Am pus ochiul pe 10 orașe din lume, unde putem fi fericiți. Am trăit în fiecare câte puțin și am înțeles că cea mai bună opțiune este Parisul. Fiind un oraș foarte aglomerat, am decis că o casă în raza de 30 de km va fi alegerea perfectă. Aveam și o idee mai stranie – să aibă o moară. Ce credeți? Am găsit. Ba mai mult, are multe camere și fiecare are o denumire de poveste. Și avem și o grădină, pe care o îngrijesc chiar eu, iar lunca cu diametrul de 50 de metri își schimbă culoarea la fiecare 2 săptămâni: verde, galben, roșu, roz…

Sursa